20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал довкола Bihus.Info: СБУ розслідує незаконне прослуховування журналістів
Скандал довкола Bihus.Info: СБУ розслідує незаконне прослуховування журналістів

Скандал довкола Bihus.Info: СБУ розслідує незаконне прослуховування журналістів

Співробітники СБУ взялися за розслідування незаконного прослуховування та відеозйомки журналістів проєкту Bihus.Info. Йдеться про відео з мережі, на якому його співробітники, ймовірно, вживали наркотики на новорічному корпоративі.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

– На переконання СБУ, прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України як демократичної держави. Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин, – кажуть у спецслужбі.

Зараз дивляться

І наголошують, що оцінку цим фактам можуть давати виключно правоохоронні органи.

Реакція Ради на скандал з Bihus.Info

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова вже звернувся до правоохоронних органів, повідомив в ефірі телемарафону Єдині новини його голова, народний депутат Ярослав Юрчишин.

За його словами, найближчим часом очолюваний ним комітет, а також Комітет з питань гуманітарної політики, розглядатимуть це питання, і якщо правоохоронні органи не справлятимуться, підключатимуться органи парламентського контролю.

– Сподіваюся, незабаром з’явиться спільна позиція обох комітетів. Нам важливо, щоб не лише правоохоронні органи оперативно реагували, а й представники законодавчої влади давали оцінку неприпустимості таких дій в Україні, – наголосив Юрчишин.

Що відомо про скандал з Bihus.Info

16 січня на YouTube-каналі інформаційного ресурсу Народна правда оприлюднили на якому співробітники команди розслідувачів Bihus.Info нібито вживали наркотичні речовини на новорічному корпоративі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

За кілька годин після цього керівник проєкту Денис Бігус пообіцяв жорсткі кадрові рішення, водночас наголосивши на незаконності прослуховування та спостереження за своїми співробітниками.

Теги по теме
СБУ Скандал СМИ Журналисты
Источник материала
Поделиться сюжетом