20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Криптобіржа WhiteBIT стала генеральним партнером "Блокчейн DRIVE" – події з питань легалізації цифрових активів в Україні
Криптобіржа WhiteBIT стала генеральним партнером "Блокчейн DRIVE" – події з питань легалізації цифрових активів в Україні

Криптобіржа WhiteBIT стала генеральним партнером "Блокчейн DRIVE" – події з питань легалізації цифрових активів в Україні

WhiteBIT, одна з найбільших криптовалютних бірж у Європі родом з України, стала генеральним партнером та учасником події Економічної Правди "Блокчейн DRIVE: Легалізація цифрових активів в Україні". Метою заходу є обговорення поточного стану законодавства щодо регуляції цифрових активів, окреслення перспектив та можливостей розвитку індустрії в країні.

У листопаді 2023 року український парламент зареєстрував законопроєкт №10225, що має на меті врегулювати обіг цифрових активів на території України. Законопроєкт передбачає чимало нововведень щодо оподаткування, що здалися спірними як представникам криптоспільноти, так і профільному Міністерству цифрової трансформації. За ініціативою Мінцифри спільно з депутатами та бізнесом у сфері цифрових активів було розроблено альтернативний проєкт №10225-1, що окреслює правовий статус, пропонує менш жорсткі правила оподаткування, визначає емітентів та оферентів цифрових активів та інше. Щодо прийняття альтернативного законопроєкту тривають дискусії, результат яких вплине на подальший розвиток індустрії в Україні. 

Захід "Блокчейн DRIVE" збере представників великого бізнесу та представників держапарату, відповідальних за розроблення та впровадження законодавства щодо регуляції криптоактивів в Україні. Ключовими питаннями для обговорення стануть пропозиції, висунуті НКЦПФР та альтернативні версії законопроєкту 10225-1. 

По-перше, учасники обговорять усі чинні документи, що знаходяться на затвердженні парламенту. По-друге, пояснять на практичних прикладах, що саме зміниться та кого ці зміни стосуватимуться. І, по-третє, вислухають пропозиції бізнесу, залученого до сфери цифрових активів, та їхню думку щодо впровадження регуляції в такому виді, у якому це пропонують усі представлені законопроєкти. 

Серед запрошених гостей події є народний депутат, член комітету ВР із питань фінансів Ярослав Железняк, член НКЦПФР Юрій Бойко, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков, та засновник і СЕО криптовалютної біржі WhiteBIT Володимир Носов.

Залучення представників бізнесу та держави до діалогу має сприяти прийняттю рішень, що можуть суттєво покращити інвестиційний клімат в Україні. А це, своєю чергою, може вивести Україну в лідери серед розвитку цифрових активів у світі. 

WhiteBIT –  одна з найбільших європейських централізованих криптобірж родом з України, заснована у 2018 році. На біржі представлено понад 350+ торгових пар, 270+ цифрових активів та 10+ державних валют. WhiteBIT разом із Міністерством цифрової трансформації створили "Освітній проєкт з криптограмотності та блокчейну" на порталі Дія.Освіта. Компанія співпрацює з Національним університетом "Києво-Могилянська академія", МЗС України, є партнером Національної збірної команди України з футболу, футбольних клубів "Барселона" та "Трабзонспор", Lifecell та кіберспортивної платформи FACEIT. Мета WhiteBIT — масове впровадження технології блокчейн в Україні та світі.

Источник материала
Поделиться сюжетом