Єрмак анонсував особливий розширений договір безпеки із США
Єрмак анонсував особливий розширений договір безпеки із США

Єрмак анонсував особливий розширений договір безпеки із США

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Договір безпеки України зі Сполученими Штатами Америки буде особливим і матиме більше пунктів, ніж підписана раніше угода із Британією. Про це він розповів в інтерв'ю " Інтерфакс-Україна".

- Угода (з Великобританією) встановила певний тренд, рівень і, безумовно, мені здається, що це такий рівень, якого всі намагатимуться дотримуватись... Америка, як і раніше, залишається головним нашим партнером, союзником. Я думаю, що в договорі безпеки з США буде ще більше пунктів. Думаю, він буде ще особливішим. Ми працюємо над цим, – зазначив керівник ВП.

Обов'язкові пункти для України містяться у Вільнюській декларації країн G-7, основою якої було покладено проект Київського договору про безпеку (Kyiv Security Compact), розроблений міжнародною експертною групою, під загальним керівництвом колишнього Генсека НАТО Андерса Фога Расмуссена та Єрмака. Ключовими, за словами Єрмака, є положення про спільне виробництво зброї, конкретику фінансової підтримки, інформаційну безпеку, санкції, співпрацю на рівні розвідок, а також не лише військову підтримку. Він також додав, що важливо, що угода діятиме до нашого членства в НАТО.

  • 12 січня прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак приїхав до Києва із робочим візитом. У ході візиту лідери країн підписали історичну угоду між Британією та Україною про співпрацю у сфері безпеки, яка діятиме протягом 10 років.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна та Сполучене Королівство уклали безпрецедентну угоду з безпеки. Завдяки цьому документу майбутнє Європи зміниться, упевнений він.
  • Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що угода про гарантії безпеки України та Британії стане еталонним варіантом для інших країн. А після закінчення війни цей документ стане угодою про союзництво.
Теги по теме
Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом