Шмигаль встановив рекорд в Україні: обігнав навіть Азарова
Шмигаль встановив рекорд в Україні: обігнав навіть Азарова

Шмигаль встановив рекорд в Україні: обігнав навіть Азарова

Він уже перебуває на своїй посаді довше, ніж будь-хто до нього

Чинний прем’єр-міністр Денис Шмигаль встановив рекорд по каденції прем’єр-міністра в Україні. Він уже перебуває на своїй посаді довше, ніж будь-хто до нього.

На цю деталь звернув увагу нардеп Ярослав Железняк. Він наголосив, що сьогодні 1420 днів, як Денис Шмигаль обіймає посаду прем’єр-міністра, обігнавши вже навіть колишнього прем’єра та зрадника Миколу Азарова.

"У той час у нього майже змінився весь кабінет міністрів (деякі по 3 рази)", — зазначає Железняк.

Нардеп також згадав прогнози, які лунали під час призначення Шмигаля. Дехто тоді припускав, що той не протримається й року.

"А тут ось тобі іронія долі", — пише депутат.

Нагадаємо, що Шмигаль став прем’єр-міністром України у 2020 році. На початку своєї кар’єри він працював на кількох львівських підприємствах, стартувавши 1994 року з менеджера приватного підприємства "О’кей", потім два роки пропрацював бухгалтером в Електронбанку, після чого 1997 року перейшов бухгалтером на Львівський автобусний завод. У його структурах він пропрацював до 2006 року, дослужившись до посади директора з питань економіко-стратегічного розвитку.

У 2006 році перейшов в інвестбізнес, де до 2008 року був директором з економіки інвесткомпанії "Комфорт-Інвест" Володимира Кадушкевича, а потім ще рік гендиректором "Росан-Інвест" власника корпорації MEEST Ростислава Кисіля. У 2009 році вперше перейшов на роботу до органів влади, ставши начальником головного управління економіки, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації.

Раніше ми писали, що Шмигаля можуть звільнити з посади. Справа в тому, що навколо нього спалахнув скандал зі штрафом та реєстром корупціонерів. Якщо його визнають винним, то можуть позбавити права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язані з виконанням функцій держави чи місцевого самоврядування, або такої, що прирівнюється до цієї діяльності.

Теги по теме
Украина Денис Шмыгаль
Источник материала
Поделиться сюжетом