Ігор Мазепа гучно висловив свою позицію після звільнення під заставу
Ігор Мазепа гучно висловив свою позицію після звільнення під заставу

Ігор Мазепа гучно висловив свою позицію після звільнення під заставу

Власник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа висловив свою позицію після виходу з-під варти під заставу у 21 мільйон гривень. Він відкинув звинувачення на свою адресу і висловив подяку президенту Володимиру Зеленському за ухвалені рішення щодо тиску на бізнес. Про це бізнесмен написав на своїй сторінці у Facebook. 

 “Відкидаю всі звинувачення, які намагаються пред'явити мені люди з радянським менталітетом, які тимчасово обіймають посади в наших правоохоронних органах”, — заявив Мазепа.

Він зазначив, що не повністю задоволений рішенням Апеляційного суду, але висловив подяку суддям за можливість “продовжити боротьбу за справедливість у нормальних умовах, що гарантує принцип змагальності судового процесу”.

Мазепа також висловив подяку бізнесу та громадськості за підтримку, але обурився діями представників Держбюро розслідувань та Офісу генерального прокурора. Він звинуватив їх у відновленні практик тиску і рекету, характерних для 90-х років минулого століття.

Що відомо про затримання бізнесмена Ігоря Мазепи

18 січня, працівники ДБР спільно з ДСР Нацполіції на Львівщині під час спроби виїзду за кордон затримали бізнесмена Ігоря Мазепу.

У ДБР повідомили, що чоловік є організатором схеми протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди критичної інфраструктури – Київської ГЕС. Затримання відбувалось на підставі статті 208 КПК України.

У Concorde Capital повідомили, що правоохоронці вимагатимуть для Мазепи обрання запобіжного заходу з можливістю внесення 700 млн грн застави.

Сам Ігор Мазепа заявив, що не розуміє суті звинувачень ДБР проти нього — “нікому ніяких державних ділянок не виділяв”.

Зокрема, вночі 22 січня згорів заміський будинок підприємця в селі Картовецьке Чернігівської області. 

У Мережі з'явилося відео пожежі.

 Як пишуть ЗМІ, будинок був обладнаний системами спостереження, причини пожежі встановлюються. За попередніми даними, постраждалих немає.

Ігор Мазепа гучно висловив свою позицію після звільнення під заставу - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Источник материала
loader
loader