Томаш Фіала заявив про тиск та перевірки його бізнесу через володіння ЗМІ
Томаш Фіала заявив про тиск та перевірки його бізнесу через володіння ЗМІ

Томаш Фіала заявив про тиск та перевірки його бізнесу через володіння ЗМІ

Відомий бізнесмен Томаш Фіала заявив, що влада здійснює на нього тиск, а його бізнес піддається перевіркам. Він упевнений, що так відбувається через те, що він є власником ЗМІ. Про це Фіала заявив в інтерв'ю Forbes.

- На нас чиниться тиск. Зараз за двома напрямками — через нашу частку в компанії Arricano та нібито бізнес у Криму. Інше - по Riviera Village. Як і багато підприємців, ми відчуваємо увагу правоохоронців, і додатково ми у фокусі через володіння великими медіа – УП та NV, – заявив Фіала.

За його словами, восени 2023 року активізувалася кримінальна справа, яку Бюро економічної безпеки відкрило ще в середині 2021 року, - за фактами можливого ухилення від сплати податків. Тоді у Бюро не висунули претензій, але почали систематично викликати на допити покупців земельних ділянок проектів Riviera Villas та Green Hills. А наприкінці 2023 року, за його словами, розпочалася медійна атака та чорний піар проти нього особисто та Dragon Capital. Низка телеканалів показала сюжети про те, що його компанія досі веде бізнес у Криму. Фіала запевнив, що це не так, і стосунки з окупованими регіонами не підтримуються.

  • Наприкінці грудня Dragon Capital офіційно повідомила, що жодна з компаній групи та Томаш Фіала особисто не мають бізнесу прямо чи опосередковано у тимчасово окупованому Криму чи російській федерації.
  • 17 січня президент України Володимир Зеленський провів нараду з головою СБУ Василем Малюком, на якій обговорили незаконне стеження співробітників проекту Bihus.Info. Тиск на журналістів президент назвав неприпустимим. Служба безпеки України розпочала розслідування та з'ясує всі обставини, заявив Зеленський.
Теги по теме
Бизнес СМИ
Источник материала
Поделиться сюжетом