19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росіяни намагаються потужно наступати на Луганщині: які 3 найважчі напрямки
Росіяни намагаються потужно наступати на Луганщині: які 3 найважчі напрямки

Росіяни намагаються потужно наступати на Луганщині: які 3 найважчі напрямки

Ексголова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів 24 Каналу, що окупанти навіть не намагаються покращити свою тактику. Натомість вони просто закидують поле бою більшою кількістю живої сили.

Що відбувається на Луганщині

На Куп'янсько-Лиманському плацдармі окупанти за останній тиждень намагається просуватись вперед. Для цього зокрема, збирають додаткові резерви. Однак не лише на цьому напрямку складна ситуація.

На Луганщині є три важких напрямки. Сватове – Куп'янськ, Кремінна – Серебрянське лісництво і біля Лисичанська славнозвісна Білогорівка. На всіх трьох напрямках окупанти намагаються вести потужні наступальні дії, "обробляють" позиції наших бійців авіабомбами,
– розповів Сергій Гайдай.

Крім того, росіяни постійно працюють артилерією, а також атакують FPV-дронами. Водночас окупанти зазнають чималих втрат, як в техніці, так і в живій силі. Значну кількість своїх сил ворог залишив в районі Кремінна – Лиман.

"Там більше проводили "м'ясні штурми", тому що вони намагались брати кількістю, а не тактикою чи військовою хитрістю. Ломились великою кількістю всього, що було. Там вони і залишились", – наголосив Гайдай.

Активізацію ворога також спостерігають в населених пунктах Невське та Макіївка (Луганської області). А на кордоні з Харківською областю бої важкі тривають в районі села Стельмахівка.

Чого чекати на фронті: прогнози союзників

  • Британська розвідка повідомила про те, що росіяни бачать для себе головною ціллю – захоплення Авдіївки. За даними аналітиків, окупанти ведуть наступ із трьох напрямків, щоб оточити місто з півдня, півночі та сходу. До слова, росіяни намагалися проникнути в тил позицій українських військових, однак контратаки Сил оборони запобігають просуванню ворога.
  • Тим часом у Генштабі Естонії припускають, що російські війська можуть здійснити спробу атак на прикордоння Харківської області. Мета таких дій – відтягнути українських військових Куп'янська, на якому зосереджуються окупанти. Додамо, що очільник Харківської ОВА не підтвердив, але й не спростував цієї інформації.
  • У британському виданні Telegraph з посиланням на джерела написали, що Росія готується воювати ще 3 – 4 роки. При цьому зараз росіяни вразливі, адже можливості їхнього виробництва не збігаються з потребами армії. Тому на агресора потрібно тиснути, щоб війна не поширилась на країни Європи.
Источник материала
Поделиться сюжетом