Викрили зловмисника, який привласнив банківську картку загиблого в авіакатастрофі у Броварах
Викрили зловмисника, який привласнив банківську картку загиблого в авіакатастрофі у Броварах

Викрили зловмисника, який привласнив банківську картку загиблого в авіакатастрофі у Броварах

У Київській області правоохоронці викрили місцевого жителя, який заволодів банківською карткою одного з членів екіпажу гелікоптера, який розбився в Броварах у січні минулого року.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

За даними слідства, після авіакатастрофи фігурант прийшов на місце події та, скориставшись скупченням людей, які надавали допомогу постраждалим, привласнив мобільний телефон і візитницю з банківською карткою одного із загиблих членів екіпажу.

Через привласнений телефон зловмисник дістав доступ до рахунків загиблого. Гроші він знімав у банкоматі та касах магазинів, витрачав на онлайн-розваги. Встановлення суми збитків триває.

Про списання коштів із поточного та кредитного рахунків стало відомо під час оформлення спадщини. Дружина загиблого звернулася з відповідною заявою до правоохоронців.

За фактами крадіжки та привласнення офіційного документа зловмиснику оголошена підозра (ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України). До суду скероване клопотання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 18 січня в місті Бровари Київської області біля дитячого садка «Джерельце» та житлової багатоповерхівки впав гелікоптер Державної служби з надвичайних ситуацій, унаслідок чого спалахнула пожежа.

На борту гелікоптера перебувало керівництво Міністерства внутрішніх справ України, зокрема очільник відомства Денис Монастирський та його перший заступник Євгеній Єнін.

Унаслідок авіатрощі загинули 14 людей - екіпаж і всі пасажири гелікоптера, а також дитина та дорослі цивільні.

Наприкінці листопада 2023 року ДБР заявило про завершення слідства у справіпро катастрофу гелікоптера у Броварах.

Теги по теме
полиция
Источник материала
Поделиться сюжетом