П’ять кращих каверів Скрябіна: які пісні Кузьми звучать голосами українців
П’ять кращих каверів Скрябіна: які пісні Кузьми звучать голосами українців

П’ять кращих каверів Скрябіна: які пісні Кузьми звучать голосами українців

2 лютого 2015 року всю Україну шокувала новина про трагічну смерть всенародного улюбленця та лідера гурту Скрябін Кузьми (Андрія Кузьменка). Уже минуло дев’ять років, але вірити в те, що сталося, як і раніше, складно.

Пісні Скрябіна: п’ять найкращих каверів

Після смерті пісні легендарного музиканта звучать голосами українців. Якщо поставити запитання, хто переспівав пісні Кузьми Скрябіна, список артистів буде величезним: Святослав Вакарчук, Pianoбой, Надя Дорофєєва, Дмитро Монатік, Kola, Артем Пивоваров і багато інших. Його треки звучать донині. Факти ICTV вирішили скласти добірку – п’ять найкращих каверів Скрябіна.

Святослав Вакарчук – Мовчати

Український музикант Святослав Вакарчук записав кавер на пісню Мовчати Скрябіна вночі 3 лютого 2015 року, наступного дня після трагедії на згадку про музиканта.

Зараз дивляться

Гурт Антитіла – Люди, як кораблі

Гурт Антитіла прагнув, щоб Люди, як кораблі доповнилися новим настроєм, не втративши при цьому змісту, які закладав Кузьма. Пісню презентували за кілька днів до першої річниці трагедії.

Pianoбой – Шампанські очі

Гурт Pianoбой теж записав свою версію каверу на пісню легендарного музиканта. Цією піснею Дмитро Шуров подякував Кузьмі за те, що він був з ним.

Дмитро Монатік – Старі фотографії

Дмитро Монатік став одним з артистів, хто виконав пісню Кузьми Скрябіна для фільму за мотивами його однойменної повісті . Артист зробив кавер на трек Старі фотографії. До слова, прем’єра стрічки відбудеться вже цієї весни.

Надя Дорофєєва – Люди, як кораблі

Співачка Надя Дорофєєва зробила не один кавер на пісні Скрябіна, серед них є і легендарна Люди, як кораблі. Виконавиця надала треку свого звучання, залишивши сенси.

Рекомендуємо вам послухати кавери інших зірок на пісні Скрябіна. Лише для одного фільму Я, Побєда і Берлін 13 виконавців переспівали треки легендарного музиканта.

Теги по теме
Святослав Вакарчук
Источник материала
Поделиться сюжетом