Відеоігри та іграшки для дорослих: як розробники використовують можливості ШІ
Відеоігри та іграшки для дорослих: як розробники використовують можливості ШІ

Відеоігри та іграшки для дорослих: як розробники використовують можливості ШІ

Давно відомо, що розробники багатьох відеоігр використовують штучний інтелект для генерації діалогів чи створення сценаріїв. Однак можливості штучного інтелекту на цьому не обмежуються. 

Деталі

Варто відзначити, що використання ШІ в іграх практикується розробниками давно. Найбільш відомий приклад, це гра "Хрестики-Нолики" (Tic-Tac-Toe), створена у 1952 році. Там гравцеві протистояв саме ШІ. 

Створена у 1972 році гра Pong мала вже більше складне використання ШІ. Там штучний інтелект прораховував алгоритми для керування платформою, що блокує м'яч, засновуючи рухи на позиції та швидкості м'яча.

Зараз дуже часто ШІ використовують для НПС (Неігрових персонажів), а простіше кажучи – ботів. Наприклад, персонажі в Облівіоні, при версії оффлайн, або всі люди в GTA. 

"ФІФА": Серія ігор FIFA від EA Sports використовує ШІ для створення "Динамічної настройки складності", де алгоритми аналізують виступ гравця та відповідно налаштовують складність гри. Це забезпечує, що кожен матч є унікальним. 

Minecraft використовує ШІ для генерації величезних, випадково сформованих світів, які гарантують унікальний досвід для кожного гравця, з безкінечними можливостями для дослідження та будівництва.

Ну і найбільш згадувана гра з ШІ: AI Dungeon – це текстова пригодницька гра, що використовує GPT-3 для генерації унікальних історій на основі введення від гравця. Можливість "наказати" ШІ запам’ятовувати певні елементи гри для забезпечення послідовності робить кожен досвід у грі неповторним.

Говорять  нова GTA теж дуже сильно використовує ШІ і відкриє нову сторінку в цьому.

Що ж до гри безпосередньо гравця з ШІ, найвідомішим прикладом  є перемога AlphaGo від DeepMind над Лі Седолем, одним із найкращих світових гравців у Го.  Го вважається однією з найстаріших і складних настільних ігор у світі, яка має практично необмежену кількість можливих ходів і вимагає глибокого стратегічного мислення та інтуїції. 

Окрема галузь використання штучного інтелекту – іграшки для дорослих. ШІ дуже сильно почали впроваджувати в виробництво ляльок для дорослих. При тому, це умовно вже більше навіть не про секс-індустрію, а про виробництво дуже подібних на людей роботів, ціна яких сягає 10+ тис $. 

Також зʼявляється купа чатів, де ШІ імітує спілкування типу з реальною дівчиною/ хлопцем. Навіть на базі GPTs таких чатів вже створено безліч.

Источник материала
loader
loader