19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Якою була реакція в соцмережах на перемогу Джеррі Хейл та Альони Альони на Нацвідборі на «Євробачення-2024»
Якою була реакція в соцмережах на перемогу Джеррі Хейл та Альони Альони на Нацвідборі на «Євробачення-2024»

Якою була реакція в соцмережах на перемогу Джеррі Хейл та Альони Альони на Нацвідборі на «Євробачення-2024»

Якщо в укртві переважно незадоволені перемогою пісні «Teresa & Maria», то у фейсбуці та інстаграмі таки можна знайти позитивні коментарі. І немало.

Під дописом офіційної сторінки «Євробачення Україна» про результати голосування склалася справжня зрадо-перемога:  і ті, кому цей вибір не сподобався, і ті, хто вболіває за виконавиць.

Дехто бажає перемоги та називає їх «молодці, красуні, трудяги», а дехто пише про те, що вони купили собі місце.

Одна з користувачок фейсбуку написала: «Почитавши коментарі, кожен рік одне і теж, так само було із Калуш».

І справді, у 2022 році ми, українці, вимагали усунути від конкурсу Аліну Паш через її поїздки до Криму під час війни та підробні довідки від нібито Держприкордонслужби. А у 2023-му Марина Круть, яка посіла друге місце в Нацвідборі, вимагала переглянути перемогу гурту Tvorchi через дабл основного вокалу під час живого виступу і той факт, що пісня була видана французьким дистрибуційним лейблом Belive, який має представництво в Росії.

От і цьогоріч Нацвідбір закінчився, але обговорення триває. Співачка Skylerr, не дочекавшись результатів глядацького голосування, намагалася зняти свою кандидатуру. А після оголошення переможців Меловін заявив про те, що є питання до «Дії», яка не працювала у момент голосування і досі має несправності. Також він сказав про лейбл Enko, на якому підписана Альона Альона, що він нібито запропонував оплатити більшу частину, щоби поїхати на «Євробачення». І нібито таку інформацію він уже почув від працівників Суспільного. Що тут сказати? Ми не вміємо без срачів.

У соцмережі Х (колишній твітер) більше негативних коментарів на адресу Джері Хейл та Альони Альони. Про перші реакції з укртві ми випустили окремий матеріал.

В інстаграмі під спільним дописом виконавиць можна побачити як і слова підтримки та побажання перемоги, так і негативні коментарі з вимогами дискваліфікації чи пригадуванням спільного треку Альони Альони з російським репером Кастою, який вийшов у 2021 році.

Також Джеррі Хейл та Альону Альону вітали українські зірки, блогери, ведучі, зокрема Леся Нікітюк, Kola, Андрій Бєдняков, Mamarika, Міка Ньютон, Сергій Лиховида та інші.

Із року в рік Нацвідбори на пісенний конкурс «Євробачення» нам запам'ятовуються не тільки учасниками та конкурсними піснями, а й скандалами довкола них. Цікаво, чи не буде діставання ще якихось скелетів із шафи?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Евровидение
Источник материала
Поделиться сюжетом