Порошенко підтримав ініціативу Зеленського про перезавантаження влади
Порошенко підтримав ініціативу Зеленського про перезавантаження влади

Порошенко підтримав ініціативу Зеленського про перезавантаження влади

Порошенко підтримав ініціативу Зеленського про перезавантаження влади

П'ятий президент України закликав владу "відчепитися від головкома ЗСУ".

Народний депутат України (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко зазначив, що хотів би підтримати ініціативу президента України Володимира Зеленського про перезавантаження влади. За його словами, мова йде не лише прозвільнення Юлії Лапутіної з посади міністерки у справах ветеранів.

"Бо за два тижні — десята річниця розстрілу Небесної Сотні. І заради памʼяті перших жертв російської агресії слід очистити всі державні установи, передусім — офіс президента, від недолюстрованих недобитків команди Януковича, ставлеників Портнова. Почніть з себе, а від Залужного — від***! …чепіться!", - написав Порошенко в Telegram.

Раніше повідомлялося, що досудове розслідування у "вугільній справі" Петра Порошенка та Віктора Медведчука вже завершили, воно тривало два роки. Після того, як захист п'ятого президента ознайомиться з матеріалами, він стане обвинуваченим у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Нагадаємо, у травні 2021 року журналісти Bihus.Info оприлюднили "плівки Медведчука" — понад 30 годин телефонних розмов протягом 2014-2017 років, які вів проросійський політик Віктор Медведчук з кремлівськими посадовцями і функціонерами "Л/ДНР" щодо закупівлі вугілля в ОРДЛО та контролю над нафтопроводом "Самара-Західний напрямок". Він неодноразово наголошував, що узгоджує всі питання з "головним", яким, ймовірно, був п'ятий президент Петро Порошенко.

Відповідно, підозру по цій справі через деякий час оголосили і Порошенку. Втім, експрезидент наголосив, що постачанням вугілля з ОРДЛО займався чинний на той момент уряд. Також він ставить під сумнів те, чи було це взагалі порушенням закону, адже сировину завозили з державних шахт. 

Детальніше про це — читайте у статті Інни Ведернікової для ZN.UA "Справа Порошенка. Всередині та зовні". 

Источник материала
Поделиться сюжетом