Каша краси: експертка пояснила, чим корисна перловка, як її правильно готувати і з чим їсти, а кому краще від неї відмовитися
Каша краси: експертка пояснила, чим корисна перловка, як її правильно готувати і з чим їсти, а кому краще від неї відмовитися

Каша краси: експертка пояснила, чим корисна перловка, як її правильно готувати і з чим їсти, а кому краще від неї відмовитися

Перловка входить до переліку здорових і корисних круп з високою харчовою цінністю. З неї можна готувати смачні, ситні та корисні страви. А доступна ціна дозволяє використовувати її досить часто на своєму столі. Однак ми забуваємо про цей корисний продукт, так як вона не така популярна, як наприклад гречка або вівсянка.

Дієтологиня Світлана Фус розповіла в Instagram, чим корисна перловка і як її правильно готувати і з чим їсти.

"В основі перлової крупи – ячмінь, дуже давня та цінна культура. Зерно ячменю містить крім клітковини велику кількість білка – близько 15% у 100 г, для крупи це досить великий відсоток. Крім цього в ній є великий асортимент мінералів та вітамінів – калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен, вітаміни групи В, РР та Е." – пояснила Фус.

Експертка додала, що в їжу найчастіше використовують ячмінь у вигляді двох круп – ячмінної та перловки. Залежно від методу обробки ячменю. Ячна крупа – це подрібнене ячмінне зерно, за рахунок цього в ній залишається більше клітковини. А перлова – це очищені та частково шліфовані цілі зерна ячменю із залишками плодових та насіннєвих оболонок.

Перловку ще називають кашею краси

"Оскільки вона містить амінокислоту лізин – речовина, необхідна для вироблення колагену. Саме лізин робить шкіру пружною, запобігає появі зморшок. А вітаміни В і Е в перловці допомагають зберегти здоровими нігті, волосся і шкіру!", – підсумувала Фус.

Як правильно готувати перловку

Крупу перед приготуванням потрібно замочити на 1-3 години, але краще на ніч, щоб скоротити час приготування. А якщо замочити більше ніж на 3 години, при варінні крупа не вийде розсипчастою.

Після промийте і залийте крупу водою у співвідношенні 1:3 і варіть на повільному вогні близько 30-45 хвилин.

Спеції для перловки

Вона найкраще поєднується з чорним меленим та запашним перцем, паприкою, імбиром, куркумою, часником, перцем чилі, базиліком, кропом та петрушкою і навіть дуже смачно буде із соєвим соусом.

З чим краще їсти перловку

"З рибою, м'ясом, овочами, навіть із фруктами, ягодами та зеленню! А ще з неї можна готувати голубці, котлети" – зазначила дієтологиня.

Кому не можна їсти кашу

"У ній є глютен, тому людям з непереносимістю її краще не їсти", – розповіла експертка.

Також на OBOZ.UA повідомлялося, що потрібно додавати до булгуру, щоб він був ще кориснішим.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны