/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F11dba1247a4abd52dc7ab4e5ded4d061.jpg)
Каша краси: експертка пояснила, чим корисна перловка, як її правильно готувати і з чим їсти, а кому краще від неї відмовитися
Перловка входить до переліку здорових і корисних круп з високою харчовою цінністю. З неї можна готувати смачні, ситні та корисні страви. А доступна ціна дозволяє використовувати її досить часто на своєму столі. Однак ми забуваємо про цей корисний продукт, так як вона не така популярна, як наприклад гречка або вівсянка.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe09baee78e96463e9b9164d981a4fe38.jpg)
Дієтологиня Світлана Фус розповіла в Instagram, чим корисна перловка і як її правильно готувати і з чим їсти.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fef85a65c03e817c9ed46929c400cf9e6.png)
"В основі перлової крупи – ячмінь, дуже давня та цінна культура. Зерно ячменю містить крім клітковини велику кількість білка – близько 15% у 100 г, для крупи це досить великий відсоток. Крім цього в ній є великий асортимент мінералів та вітамінів – калій, кальцій, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен, вітаміни групи В, РР та Е." – пояснила Фус.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8f54ed2e40207e6f38a75b548a28c08a.jpg)
Експертка додала, що в їжу найчастіше використовують ячмінь у вигляді двох круп – ячмінної та перловки. Залежно від методу обробки ячменю. Ячна крупа – це подрібнене ячмінне зерно, за рахунок цього в ній залишається більше клітковини. А перлова – це очищені та частково шліфовані цілі зерна ячменю із залишками плодових та насіннєвих оболонок.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F11dba1247a4abd52dc7ab4e5ded4d061.jpg)
Перловку ще називають кашею краси
"Оскільки вона містить амінокислоту лізин – речовина, необхідна для вироблення колагену. Саме лізин робить шкіру пружною, запобігає появі зморшок. А вітаміни В і Е в перловці допомагають зберегти здоровими нігті, волосся і шкіру!", – підсумувала Фус.
Як правильно готувати перловку
Крупу перед приготуванням потрібно замочити на 1-3 години, але краще на ніч, щоб скоротити час приготування. А якщо замочити більше ніж на 3 години, при варінні крупа не вийде розсипчастою.
Після промийте і залийте крупу водою у співвідношенні 1:3 і варіть на повільному вогні близько 30-45 хвилин.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Ff12c568f5500b07a0b38e4515bd649fc.jpg)
Спеції для перловки
Вона найкраще поєднується з чорним меленим та запашним перцем, паприкою, імбиром, куркумою, часником, перцем чилі, базиліком, кропом та петрушкою і навіть дуже смачно буде із соєвим соусом.
З чим краще їсти перловку
"З рибою, м'ясом, овочами, навіть із фруктами, ягодами та зеленню! А ще з неї можна готувати голубці, котлети" – зазначила дієтологиня.
Кому не можна їсти кашу
"У ній є глютен, тому людям з непереносимістю її краще не їсти", – розповіла експертка.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4c230f5694c3da9bde71406b1a5c665d.jpg)
Також на OBOZ.UA повідомлялося, що потрібно додавати до булгуру, щоб він був ще кориснішим.

