Київрада підтримала появу у Києві вулиць Повітряних Сил, НАТО і ЄС, – Марина Порошенко
Київрада підтримала появу у Києві вулиць Повітряних Сил, НАТО і ЄС, – Марина Порошенко

Київрада підтримала появу у Києві вулиць Повітряних Сил, НАТО і ЄС, – Марина Порошенко

У Києві будуть вулиці імені Повітряних Сил, Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу. Відповідну постанову авторства Марини Порошенко підтримала Київська міська рада. Це – перемога здорового глузду над маніпуляціями, які розхитують суспільство, наголошує лідерка фракції "Європейська Солідарність" у Київраді Марина Порошенко.

Під час виступу на сесії вона наголосила, що "ЄС" підтримує пропозицію Головкома Залужного змінити назву проспекта на честь Повітряних Сил ЗСУ, і закликала припинити маніпуляції на цю тему.

"Фракція "Європейської Солідарності" віддає всі свої голоси саме за таке рішення, тому що ми послідовно підтримуємо Збройні Сили України, і підтримуємо позицію Головнокомандувача Валерія Залужного назвати проспект на честь Повітряних Сил. Це нарешті поставить крапку у тих підступних інсинуаціях, коли таким чином відволікали суспільство, коли прикривали спроби розхитування і послаблення Збройних Сил України у намаганні зняти Головнокомандувача всупереч тотальній підтримці цієї людини всіма військовослужбовцями і громадянами України", – зазначила Марина Порошенко.

Леонід Ємець під час брифінгу зауважив: "ми як фракція послідовно виступали за те, що не може в столиці бути прославляння пам’яті радянських збройних сил, нащадки яких бомблять сьогодні Київ і нащадки яких воюють сьогодні з Україною і українцями. Наша фракція з самого початку сказала, що не місце радянському повітряному флоту на мапі столиці України. Ми ще півроку тому виступали про те, що у нас є Повітряні Сили, вулиця-проспект має називатися на честь Повітряних Сил, які боронять сьогодні від нащадків того самого радянського повітряного флоту місто Київ. Нарешті трапилося, не дивлячись на спротив, який півроку фракція "Слуги народу" робила щодо цього перейменування. Вимушений був навіть Валерій Залужний писати свого листа з підтримкою нашої ініціативи перейменування на честь Повітряних Сил", – сказав Ємець.

"Сьогодні це питання покаже, хто підтримує Збройні Сили України і хто за це рішення. Для мене дуже важливо сьогодні сказати, що нарешті ми зможемо сказати "прощавай" Повітрофлотському проспекту, який був названий окупантами-більшовиками ще у далекому 1923 році. І ми будемо вітати появу на мапі Києва проспекту Повітряних Сил", – наголосила Порошенко.

"Також дуже важливо закарбувати на мапі Києва топоніми Європейського Союзу і Північноатлантичного альянсу. Це наш конституційний обов’язок. Це наш шлях, необхідний для існування нашої держави, до європейських цінностей, демократії і свободи слова", – вважає депутатка Київради.

Источник материала
Поделиться сюжетом