Блокування польського кордону вже незабаром: повідомляє ДПСУ
Блокування польського кордону вже незабаром: повідомляє ДПСУ

Блокування польського кордону вже незабаром: повідомляє ДПСУ

Які пункти пропуску будуть заблоковані

Про це повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби Україні в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Стало відомо, що наразі польські митники проінформували про те, що блокування пункту пропуску "Дорогуськ - Ягодин", "Хребенне-Рава-Руська", "Медика-Шегині" має розпочатися 9 лютого. А вже 12 лютого планують заблокувати пункт пропуску "Зосин-Устилуг", "Долгобичув-Угринів".

У понеділок, 12 лютого, очікується часткове блокування руху. Так, для легкових транспортних засобів і автобусів - пропуск має лишитися вільним, вантажні авто масою до 7,5 тонн страйкарі планують пропускати по три авто за годину в кожну сторону,
– зазначають у ДПСУ.

Який намір протестувальників

Учасники акції – польські фермери. Протестувальники мають намір здійснювати пропуск невелику кількість транспортних засобів, що може призвести до накопичення черг, як це було у листопаді-грудні минулого року.

По кожному напрямку це можуть різні показники. Це може бути по одній, по дві машини. Як на виїзд, так і на вʼїзд до Польщі. Ситуація може покращитись, а може і погіршитись,
– сказав речник ДПСУ.

Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну.

Що відомо про попередній протест польських перевізників

Починаючи з 6 листопада і до 16 січня тривав протест польських перевізників. Блокада виникла через рішення Євросоюзу, відносно продовження безмитного експортного режиму для вантажів з України. Протест зміг зупинити уряд Польщі. Однак, протестувальники уточнили, що це не кінець їхнього виступу, блокада триватиме поки вимоги польських фермерів не виконають.
Теги по теме
Польща
Источник материала
loader
loader