До Пашинського прийшли з обшуком у справі про передачу ЗСУ «палива Курченка»
До Пашинського прийшли з обшуком у справі про передачу ЗСУ «палива Курченка»

До Пашинського прийшли з обшуком у справі про передачу ЗСУ «палива Курченка»

Колишній депутат Верховної Ради Сергій Пашинський сьогодні, 12 лютого, повідомив що до нього додому прийшли співробітники Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро.

Нагадаємо, фірми олігарха Сергія Курченка, близького до експрезидента-втікача Віктора Януковича, підозрювали у привласненні бензину «Нафтогазу». Суд зрештою конфіскував у цих фірм 100 тис. т палива. Курченку оголосили підозру у створенні злочинної організації і легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, при реалізації 800 тис. т нафтопродуктів.

«Сьогодні зранку СБУ та НАБУ завітало з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі „палива Курченка“, а насправді палива кремлівської „Роснефти“, державі — за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, зокрема майже 100 тис. т нафтопродуктів, які у 2014 році вдалося передати державним нафтовим операторам. У 2015 році, як народний депутат України, я звернувся до президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом „Роснефти“, що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їхніх російських кураторів. Через свою агентуру росіяни тоді, десять років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього десятирічного провадження в мене і проводяться обшуки», — пояснив Пашинський.

В липні 2015 р. наша армія отримала перше «паливо Курченка».

Пашинський спростував чутки про висунення йому підозри.

НАБУ поки не коментувало ситуацію

Теги по теме
Вооруженные силы Украины СБУ Новости политики Экономика Нафтогаз энергетика НАБУ Армия Виктор Янукович
Источник материала
Поделиться сюжетом