13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Ну, все вже. Немає його". Що треба розуміти про Донбас після звільнення територій
"Ну, все вже. Немає його". Що треба розуміти про Донбас після звільнення територій

"Ну, все вже. Немає його". Що треба розуміти про Донбас після звільнення територій

Автор проекту "Антиподи" (Ісландія), журналіст та блогер Сергій Іванов висловив свою думку з приводу того, що необхідно розуміти про Донбас після звільнення територій

Згадав дуже луганську історію. Колись я попшикав свої замшеві черевики водовідштовхуючим спреєм і виставив біля дверей на сходову клітку, щоб хімозний запах трохи вивітрився. У під’їзді завжди були сильні протяги, оскільки скло у вікнах послідовно знищували невідомі небайдужі луганчани. 

Коли за 5 хвилин я вийшов забрати їх і побачив, що черевики зникли. Так, їх вкрали за неповні 5 хвилин часу.

Пізніше з’ясувалося, що це зробила сусідка — "божа кульбабка" з квартири навпроти. Благообразна, привітна пенсіонерка просто забрала чуже майно і подарувала своєму екзистенційно занепалому сину.

Коли я спитав її, чи не бачила вона мої черевики, вона навіть не намагалася щось приховати і з гордістю визнала факт привласнення. На моє питання, навіщо вона це зробила, бабця дала суто луганську відповідь: "На них же не написано, что они ваши".

Я спробував дискутувати, зауваживши, що також на них не було написано, що вони — її, але логіка моїх доводів була знищена фразою: "Ну все уже. Нет их". І в цей момент на всіх рівнях сприйняття я відчув просто вселенську приреченість цього місця до небуття.

Ця фраза ідеально концептуалізує майбутнє Луганська. Територія, безумовно, повернеться під контроль України. Проте Луганська не буде — ані фазично, ні топонімічно. І кожен, хто раптом вирішить посумувати через це, має почути у відповідь: "Ну все вже. Нема його".

Джерело: пост Іванова на сторінці в Facebook.

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.

Теги по теме
Донбасс Донецк
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны