Під Авдіївку та Куп’янськ перекинуть резерви, щоб зупинити наступ РФ – Сирський
Під Авдіївку та Куп’янськ перекинуть резерви, щоб зупинити наступ РФ – Сирський

Під Авдіївку та Куп’янськ перекинуть резерви, щоб зупинити наступ РФ – Сирський

На Авдіївському та Куп’янському напрямках буде залучено резерви сил та засобів, а також відбудеться перегрупування військ для зниження наступального потенціалу російських окупаційних військ.

Про це головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський за результатами спільної роботи з міністром оборони Рустемом Умєровим безпосередньо у зоні бойових дій.

– Російські окупанти на цих напрямках нарощують свої зусилля, кидаючи на “м’ясні штурми” десятками і сотнями своїх солдат, завдають авіаційних та артударів по прифронтових населених пунктах і цивільних об’єктах, зухвало й цинічно нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, – наголосив він.

Зараз дивляться

Бої за Авдіївку: ситуація на 14 лютого

Водночас, за його словами, українські захисники завдають загарбникам значних втрат – лише на Авдіївському напрямку за добу відбито 29 атак.

Сирський зауважив, шо протягом дня, 13 лютого, наші воїни відбили 10 атак ворога в районі Авдіївки та ще дві – в районі Невельського Донецької області, де РФ за підтримки авіації намагається прорвати оборону.

– На цьому напрямку окупанти активно застосовують міномети та артилерію, обстрілюючи мирні українські міста. Протягом дня від обстрілів постраждали 20 населених пунктів, – повідомив головком.

Саме тому ухвалено такі оперативні рішення, сказав Сирський, додавши, що зважаючи на швидку зміну ситуації на полі бою, він делегував командирам повноваження самостійно ухвалювати невідкладні рішення задля збереження життя особового складу.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 721-шу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Фото:

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Донецкая область Харьковская область Армия России
Источник материала
Поделиться сюжетом