19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Від Єгипту до круїзів: де відпочити на морі навесні та скільки це коштуватиме
Від Єгипту до круїзів: де відпочити на морі навесні та скільки це коштуватиме

Від Єгипту до круїзів: де відпочити на морі навесні та скільки це коштуватиме

Відпочинок на морі навесні – це чудова можливість відвоклітися від буденності та зарядитися енергією. І хоча деякі курорти лише готуються до відкриття сезону, є місця, які вже на початку весни з радістю приймуть туристів.

Де можна відпочити навесні на морі та скільки це коштуватиме – Фактам ICTV розповіла туристична експертка Наталія Якименко.

Куди поїхати відпочивати на море навесні

Одним із найпопулярніших напрямків серед українців є Єгипет – до курорту летіти чотири години з будь-якої прикордонної точки. Якщо прилетіти в Шарм-ель-Шейх, не потрібно сплачувати за візу до 15 днів перебування, якщо в Хургаду – віза коштуватиме $25 за паспорт.

Зараз дивляться

– Це відпочинок, який ідеально задовольняє потреби як дорослих, так і туристів з дітьми, оскільки там наявність харчування все враховано, близько до пляжу, безкоштовні лежаки та парасольки, більшість готелів мають дитячу програму та аквапарки, – зазначила Наталія.

Чартерна програма перевізників є з Кишинева, Жешува, Бухареста, Варшави, Катовиць, Гданська, країн Балтії.

Вартість відпочинку у Шарм-ель-Шейху на все враховано за 7 ночей за 2 дорослих стартує від 26 000 тис грн.

– Сонце, море, теплий пісок, цікавий підводний світ і кораловий риф, сафарі на джипах пустелею, візити до бедуїнів, верблюди, підйом на гору Синай і огляд мечетей – це лише маленька частина того, чим заворожить вас Єгипет! – наголосила туристична експертка.

Ще один напрямок, який підійде для відпочинку на морі навесні – Об’єднані Арабські Емірати.

– ОАЕ – це поєднання інновацій та східного колориту! Гігантські хмарочоси, найвища будівля світу Бурдж Халіфа, фонтани, що співають, численні парки розваг, одні з найкращих шопінгмолів, сафарі по пустелі, пляжний відпочинок. Продовжувати можна довго, – каже Наталія.

З Кишинева переліт займе близько п’яти годин, із Варшави або Кракова – близько шести годин.

– Курорти там знайдуться на будь-який смак: Фуджейра, Рас-Аль-Хайма, Шарджа – більше для сімейного відпочинку. Дубай – універсальний варіант, де знайдуться як сімейні варіанти, так і для молоді. Для розміщення можна обрати міський готель або ж поруч з морем, – зазначила експертка.

Щодо вартості, тури стартують від 58 000 грн за двох на 7 ночей зі сніданками.

Наталія радить звернути увагу на круїзи – це подорожі лайнером, де ви з комфортом можете відвідати кілька місць одночасно.

Круїз може бути здійснений країнами Європи, Азії, Америкою, Карибськими островами, маршрути є різні.

– Всі круїзні компанії працюють за таким принципом харчування: сніданки-обіди-вечері. До сніданку також може входити чай, кава чи вода, інші та спиртні напої будуть за додаткову плату. Поняття “гарячих цін” на круїзи дуже відносне, оскільки круті маршрути та лайнери необхідно бронювати за пів року – рік, – пояснила експертка.

Принцип організації відпочинку на круїзі – це активності на самому лайнері, харчування, а також наявність додаткових розваг, залежно від лайнера це можуть бути картинг, аквапарк, театр, казино, СПА тощо. Лайнер приходить у порти за маршрутом рано вранці, тому можна відвідати усі визначні місця міста.

Вартість круїзу стартує від €700 за двох. Однак треба зауважити, що квитки до порту, страхування, проживання до і після круїзу оплачуються додатково.

Також Наталія додала, що зараз у розпалі раннє бронювання на літній сезон 2024. Головними перевагами раннього бронювання є краща вартість на готелі та великий вибір варіантів.

– Якщо є можливість та бажання, можна обрати найкращий варіант відпочинку. До того, ж умови оплати з раннім бронюванням дуже лояльні: передплата 25%, все інше необхідно внести за місяць до вильоту. Скасування туру або ж заміна готелю можливі за 35 днів до вильоту без втрати коштів, – пояснила туристична експертка.

Теги по теме
Египет
Источник материала
Поделиться сюжетом