У Пекіні українці провели захід із нагоди других роковин повномасштабного вторгнення РФ
У Пекіні українці провели захід із нагоди других роковин повномасштабного вторгнення РФ

У Пекіні українці провели захід із нагоди других роковин повномасштабного вторгнення РФ

Українці, які проживають у Пекіні, провели пам’ятний захід, присвячений другим роковинам початку повномасштабного російського вторгнення в Україну та десятій річниці агресії РФ і окупації Криму й міста Севастополь.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Китаї, захід пройшов у посольстві України в КНР.

Присутні вшанували пам’ять загиблих у війні українців, цивільних і військових, хвилиною мовчання.

Посол України Павло Рябікін, у своїй промові акцентував на зусиллях нашої Держави з протидії набагато сильнішому ворогу, який багато років готувався до загарбницької війни, та підкреслив, що російська агресія проти нашої держави триває вже довгих десять років.

«За цей час виросло ціле покоління дітей, які не знають життя без війни. Ці діти не знають мирного життя і це дуже страшно», – сказав посол.

Він також нагадав, що українські захисники звільнили понад половину окупованої росіянами на початку вторгнення території та змусили Чорноморський флот РФ тікати з Криму, а також наголосив, що українці мають силу і волю захистити свою землю.

«Хотілося б, щоб наступного року ми зібралися не з приводу третіх роковин початку російського вторгнення, а з приводу річниці перемоги України», – сказав Рябікін.

У приміщенні посольства були виставлені тематичні мистецькі, творчі та фото роботи, зокрема, малюнки китайської художниці-аматорки Ї Пінфань, вчительки англійської мови, яка жодного разу не була в Україні, але від початку російського вторгнення малює картини на підтримку українців.

Як повідомляв Укрінформ, посольство України в Китаї напередодні других роковин початку повномасштабного російського вторгнення провело комеморативний захід «РАЗОМ: the Power of Solidarity».

Фото: Володимир Сидоренко

Теги по теме
Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом