2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Результати побачать усі: Зеленський прокоментував саміт лідерів Європи в Парижі
Результати побачать усі: Зеленський прокоментував саміт лідерів Європи в Парижі

Результати побачать усі: Зеленський прокоментував саміт лідерів Європи в Парижі

До французької столиці приїдуть європейські лідери, оскільки президент Франції Еммануель Макрон, який скликає цю зустріч, знає про потреби України.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі із прем’єром Болгарії в Києві.

– Нещодавно на зустрічі в Парижі з президентом Французької Республіки ми обговорювали посилення України і термінові кроки наших партнерів, – сказав президент.

Зараз дивляться

Він додав, що йшлося переважно про партнерів з Європи, які можуть надати допомогу Україні у зв’язку із затримкою фінансування від інших партнерів.

– І це була пропозиція Емануеля, і його ідея. Він знає все, що нам потрібно. Це була його пропозиція зібрати європейських партнерів для того, щоб пройтися з ними і запропонувати з їхнього боку відповідні термінові кроки, – сказав Зеленський.

Президент України додав, що те, що планується обговорюватись на зустрічі європейських лідерів в Парижі, він озвучити не може, хоча ці подробиці йому відомі.

Зустріч лідерів Європи у Парижі

Напередодні радник французького президента повідомив, що близько 20 лідерів з країн Європи прибудуть до столиці Франції, аби надіслати президенту РФ Володимиру Путіну чітке повідомлення про наміри Європи й надалі підтримувати Україну.

– Ми хочемо послати Путіну дуже чіткий сигнал, що він не переможе в Україні. Наша мета – розбити цю ідею, яку він хоче, щоб ми повірили, що він якимось чином переможе, – сказав радників Макрона.

Відомо, що на саміті будуть присутні канцлер Німеччини Олаф Шольц, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, а також лідери скандинавських і балтійських країн. Крім того, США будуть представлені помічником держсекретаря у справах Європи та Євразії Джимом О’Браєном, а Канада – міністром оборони Біллом Блером.

Теги по теме
Евросоюз Офис Президента Европа Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом