У 2023 році понад 260 тис. українців отримали реабілітаційну допомогу
У 2023 році понад 260 тис. українців отримали реабілітаційну допомогу

У 2023 році понад 260 тис. українців отримали реабілітаційну допомогу

Виступаючи на саміті “Україна. Рік 2024” міністр охорони здоров’я заявив, що у 2023 році понад 260 тис. українців отримали реабілітаційну допомогу в медичних установах.

Реабілітація

– Запит великий. Концепція, яку ми реалізуємо, передбачає, що в кожній кластерній і надкластерній лікарні буде сучасне безбар’єрне відділення реабілітації. Тобто понад 250 по всій країні, – зазначив міністр.

Також, за словами Ляшка, працюватимуть шість спеціалізованих реабілітаційних медзакладів національного рівня. Ще п’ять реабілітаційних центрів запустить Міністерство оборони.

Зараз дивляться

Психологічна допомога

Як зазначив Віктор Ляшко, понад 320 тис. пацієнтів звернулися по психологічну допомогу у 2023 році. Порівняно з 2022 роком запит на цю медичну послугу зріс майже вдвічі.

– Перше завдання, яке перед нами стояло минулого року, – підвищити доступність психологічної підтримки, – сказав міністр.

За його словами, завдяки масштабному навчанню в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, створеної з ініціативи першої леді Олени Зеленської, тепер психологічну підтримку надає вже кожен третій сімейний лікар в Україні.

– Наступний крок – розвиток мережі центрів з ментального здоров’я на базі кластерних лікарень. Плануємо, що до кінця року їх буде щонайменше 30, – сказав Ляшко.

Міністр також повідомив, що ще один актив, який МОЗ планує залучити, це підвідомчі санаторії. У перспективі планується 12 із них перетворити на повноцінні центри психологічної реабілітації.

Теги по теме
Статистика Виктор Ляшко
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны