19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Фон дер Ляєн про доходи від активів РФ: ЄС спрямує їх закупівлю зброї для України
Фон дер Ляєн про доходи від активів РФ: ЄС спрямує їх закупівлю зброї для України

Фон дер Ляєн про доходи від активів РФ: ЄС спрямує їх закупівлю зброї для України

Євросоюз спрямує доходи від заморожених російських активів, що зберігаються у європейських банках, для спільної закупівлі зброї для України.

Про це під час слухань в Європарламенті заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

– Прийшов час обговорити використання прибутку від нарахувань на заморожені російські активи для спільної закупівлі військового обладнання для України, – наголосила вона.

За її словами, дуже символічно використання цих коштів саме для того, щоб зробити Україну та Європу більш безпечними для життя, і наразі країни ЄС проводять більш скоординовану політику для спільного замовлення зброї та боєприпасів.

Зараз дивляться

– Європейський фонд миру вже мобілізував €6,1 млрд для підтримки ЗСУ, включно з постачанням летального та нелетального військового обладнання та спорядження… Важливо, що ми зробили великий крок для збільшення наших спроможностей в оборонному виробництві, – сказала глава ЄК.

Вона повідомила, що наступного тижня буде оголошено рішення про винагороду в межах програми ASAP (програма ЄС щодо сприяння виробництву боєприпасів – Ред.).

– Це фінансування дозволить майже подвоїти виробництво боєприпасів в Європі – до понад 2 млн на рік – вже до кінця 2025 року, – додала фон дер Ляєн.

За останніми підрахунками Світового банку, , прямі збитки від війни оцінюються у майже $152 млрд.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба днями заявив, що ці російські гроші можуть покрити значну частину величезних витрат на відновлення та оборону.

Теги по теме
Еврокомиссия Европарламент
Источник материала
Поделиться сюжетом