19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
А чи була реально зрада: психологи пояснили, як приборкати ревнощі
А чи була реально зрада: психологи пояснили, як приборкати ревнощі

А чи була реально зрада: психологи пояснили, як приборкати ревнощі

Експерти популярної онлайн-платформи Психологічна підтримка пояснили, що таке ревнощі та як приборкати це почуття, яке часто буває безпідставним і може вийти з-під контролю.

Що таке ревнощі

– Ревнувати – це нормально, як і відчувати будь-які інші емоції. Ревнують не тільки закохані чоловіки та жінки, а й діти та тварини, – пояснили психологи.

За словами експертів, завдання ревнощів – виявляти конкурентів, які можуть “забрати наше”, які можуть розірвати зв’язок із важливою для нас людиною.

Зараз дивляться

Тотальний контроль

Однак часто трапляється так, що один із партнерів може боятися зради, боятися, що його кинуть. У результаті він намагається контролювати свого партнера, а той зі свого боку дратується і ображається. У такому разі ревнощі можуть зіпсувати стосунки або взагалі стати причиною розриву.

Як приборкати ревнощі

проаналізуйте: які є реальні докази зради партнера і чи є вони такими? Якщо ваш чоловік/ваша дружина затримується на роботі, веде довгі листування, це ще не є ознакою зради;

відверто поговоріть із партнером про те, що вас турбує. Поясніть, що саме в його поведінці провокує у вас почуття ревнощів. Краще одразу висловити свої страхи: якщо тримати до останнього, може спалахнути скандал;

не бійтеся говорити, поки ревнощі не досягли піку. При цьому не вдавайтеся до звинувачень: описуйте тільки власні почуття. Можливо, відверта розмова вас заспокоїть;

якщо ви продовжуєте без особливої на те причини шукати докази зради в листуваннях партнера, шукаєте в його поведінці “щось підозріле” – зупиніться. Краще спробуйте знайти докази вірності вам;

часто безпідставні ревнощі можуть вказувати на те, що хтось зруйнував вашу довіру раніше. Спробуйте розібратися, чому для вас ревнощі є закономірними у стосунках. Коли ж самостійно впоратися з нав’язливими думками не вдається – зверніться до психотерапевта.

Психологи також рекомендують спробувати усвідомити, що стосунки з партнером – це лише один з аспектів вашого життя, а не все, що у вас є. Тому навіть якщо ваші взаємини закінчаться, ви це переживете. І будете щасливі, як і були неодноразово до цих стосунків.

Теги по теме
Психология
Источник материала
Поделиться сюжетом