Уже дев’ятий в Україні: у Черкасах відкрився реабілітаційний центр для поранених військових Recovery
Уже дев’ятий в Україні: у Черкасах відкрився реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

Уже дев’ятий в Україні: у Черкасах відкрився реабілітаційний центр для поранених військових Recovery

Надсучасний реабілітаційний центр Recovery розпочав роботу в Черкасах. Щороку центр надаватиме якісну та безоплатну допомогу понад 1 000 захисників та захисниць України.

Це вже дев’ятий Центр національної мережі, який заснували Віктор та Олена Пінчук для допомоги Силам безпеки та оборони України.

Приклад успішного партнерства

Проєкт Recovery – приклад успішного партнерства між приватним сектором і державою, коли благодійники створюють інноваційні центри реабілітації на базі державних медичних закладів.

Зараз дивляться

Так, коштом проєкту проведено капітальний ремонт дев’ятого поверху ключової лікарні області, потужність реабілітаційного відділення розширено на 30 ліжок.

За світовими стандартами

Весь простір Центру облаштовано за світовими стандартами технологічності та інклюзивності.

У лікувально-реабілітаційній зоні облаштовано два кабінети фізичної терапії, а також два зали фізичної реабілітації, які оснащено обладнанням із віртуальною реальністю, що забезпечує зворотний зв’язок із пацієнтом.

Тут також є кабінети для масажу, ерготерапії, терапії мовлення, психологічної підтримки, ординаторська, кабінети для медичного персоналу та інші службові приміщення.

Інноваційні тренажери та апарати центру покривають увесь спектр функціональних порушень пацієнтів, зокрема й отриманих унаслідок мінно-вибухових травм.

Завдяки такому обладнанню пацієнти зможуть відновлювати ходу, втрачені функції верхніх і нижніх кінцівок на високому технологічному рівні.

Ближче до дому

– Ми розуміємо, що в ідеалі реабілітаційні центри треба робити якомога ближче до родин наших героїв. Це і морально-психологічно, і в побутовому сенсі зручніше. Тому ми розвиваємо нашу мережу по всій країні, – поділився планами засновник проєкту Recovery Віктор Пінчук.

За індивідуальною програмою

У черкаському Центрі пацієнтів відновлюватиме мультидисциплінарна реабілітаційна команда. Залежно від потреб кожного пораненого з ним працюватимуть за індивідуальною програмою лікарі фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, терапевти з мовлення та мовлення та інші фахівці.

– Реабілітація – важка праця для пацієнта, який отримав поранення. Але сучасні тренажери, а також інклюзивний простір Центру допомагають зробити процес відновлення для військових комфортнішим та ефективнішим, – зазначила завідувачка реабілітаційного центру Recovery у Черкасах Людмила Фомічова.

З урахуванням інклюзивності

Як і інші центри мережі, черкаський Recovery облаштований з огляду на вимоги інклюзивності приміщень: широкі дверні отвори, відсутність порогів, медичне антиковзаюче покриття підлоги, поручні в коридорах, санітарні кімнати для осіб на кріслах колісних і душові з сидіннями та поручнями.

Розвиток інноваційної реабілітації для військових – внесок Віктора та Олени Пінчук у допомогу військовим у боротьбі із загарбницькою війною, яку розв’язала Росія.

Загалом у центрах національної мережі вже отримали реабілітаційну допомогу понад 7 тис. пацієнтів, велика кількість з яких повернулася на фронт.

Центри Recovery в Україні

Окрім Черкас, реабілітаційні центри мережі надають безоплатні послуги військовим у Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Одесі (два заклади) та на Дніпровщині (два заклади).

Планується, що до кінця 2024 року мережа розшириться щонайменше до 16 центрів. Це дасть змогу допомагати понад 20 тис. пацієнтам на рік.

Источник материала
Поделиться сюжетом