Божевільна кількість піхоти, – Третя штурмова про дії окупантів на Авдіївському напрямку
Божевільна кількість піхоти, – Третя штурмова про дії окупантів на Авдіївському напрямку

Божевільна кількість піхоти, – Третя штурмова про дії окупантів на Авдіївському напрямку

Для цього ворог активно використовує авіацію, артилерію і піхоту разом з технікою. Про це 24 Каналу розповів майор ЗСУ, заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін.

"Місцями загарбники намагаються змінювати свою тактику, місцями просто намагаються протиснути кількістю. Але загалом наміри ворога поки що залишаються такими ж. Він намагається просуватись і відсувати лінію від самої Авдіївки. Натомість українські сили втримують ті рубежі, які їм визначені", – сказав він.

Ворог штурмує великою кількістю піхоти

Максим Жорін зазначив, що на Авдіївському напрямку ворог штурмує величезною кількістю піхоти. Водночас втрати в окупантів теж величезні. Зокрема, також у Красногорівці, яку 28 лютого ЗСУ зачистили від росіян.

Просто божевільна кількість піхоти по всьому напрямку. Вона неадекватна. Така ж, як неадекватна кількість втрат у них. Наприклад, що стосується Красногорівки або навіть інших населених пунктів, які тут зараз, то просто сотнями вони залишають,
– розповів майор ЗСУ.

Заступник командира Третьої штурмової бригади підкреслив, що у Красногорівці українським бійцям потрібен був час та сили, щоб вибити росіян. Ворожа піхота не зовсім на "нульовому" рівні.

"Тримались навіть за останню будівлю в населеному пункті. Але найскладнішим було в кінці з останнього будинку їх вибити. Тримались до кінця, поки абсолютно всіх в ньому не знищили. Основне – інколи на техніці, інколи поруч з технікою, інколи без техніки, але піхоти у ворога дуже багато", – додав Жорін.

Тактика окупантів в Авдіївці

Як наголосив Максим Жорін, Третя штурмова перебуває у постійних боях, відбиттях штурмів, реалізації власних наступальних контратакувальних дій. Тактика росіян частково змінилась, але це насамперед пов'язано з рельєфом та місцевістю.

Не можна однаково воювати і в міській забудові, і в полі, і в лісосмузі, і в невеликому селі. Тому характер дій відрізняється. Проте загальна стратегія залишається такою ж. Величезна кількість піхоти, посилена технікою, роботою артилерії та авіації, яка намагається по всій смузі навколо Авдіївки протиснути лінію,
– пояснив він.

Ситуація на Авдіївському напрямку: останні новини

  • У Генштабі ЗСУ повідомили, що за минулу добу українські захисники відбили 25 атак ворога у районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.
  • Командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський розповів, що на Авдіївському напрямку ворог збільшує інтенсивність артилерійських обстрілів. Окупанти мають значну перевагу в боєприпасах, а також нарощують чисельність штурмових груп – аж до батальйонно-тактичної групи. Росіяни кидають у бій нові резерви та мають деякі локальні успіхи.
  • Натомість Сили оборони продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції, виставляють додаткові позиції відділень, вогневі позиції, спостережні пункти.
Источник материала
loader
loader