Не буде переможців: в МЗС Китаю відреагували на ядерні погрози Путіна
Не буде переможців: в МЗС Китаю відреагували на ядерні погрози Путіна

Не буде переможців: в МЗС Китаю відреагували на ядерні погрози Путіна

В сьогоднішній ситуації всі сторони повинні працювати разом, аби знизити напруженість і стратегічні ризики. Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін під час брифінгу

Потрібно зберігати стриманість

Мао Нін нагадала, що в січні 2022 року лідери п’яти держав, які мають ядерну зброю, зробили спільну заяву про те, що ядерну війну неможливо виграти і не можна починати.

Китай завжди стверджував, що всі держави, які володіють ядерною зброєю, повинні дотримуватися концепції спільної безпеки, підтримувати глобальний стратегічний баланс і стабільність,
– додала вона.

У Китаї закликали всі сторони зберігати виваженість і стриманість та будувати збалансовану, ефективну і стійку архітектуру європейської безпеки через діалог та консультації.

Путін вчергове вдався до погроз ядерною зброєю

  • 29 лютого Владімір Путін виступив з посланням Федеральним зборам. Під час свого виступу він зачепив також і питання відправки військ союзників в Україну. За його словами, наслідки "для можливих інтервентів будуть трагічними". Він знову вдався до погроз ядерною війною.
  • Спікер Державного департаменту Сполучених Штатів Метью Міллер під час брифінгу заявив, що США вже попередили Росію про наслідки застосування ядерної зброї.За його словами, погрози з боку російського диктатора Володимира Путіна безвідповідальні.
  • Міллер також зауважив, що подібні заяви з боку лідера держави з ядерною зброєю неприпустимі. Він додав, що раніше це питання з Росією уже обговорювали.
  • Водночас в Єврокомісії вважають, що погрози Путіна застосувати ядерну зброю проти України та Заходу є частиною політичної кампаніїперед президентськими виборами. Загалом виступ диктатора перед парламентом Росії є черговою брехнею для російського народу.
Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader