19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні налагодили виробництво аналогів західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee, – Юсов
В Україні налагодили виробництво аналогів західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee, – Юсов

В Україні налагодили виробництво аналогів західних бронемашин M113, MaxxPro і Humvee, – Юсов

Україна успішно просунулася у виробництві аналогів західної військової техніки. Зокрема, налагоджено виготовленні бронемашин "Лис", "Сікач" і "Характерник", що є вітчизняними відповідниками західних M113, MaxxPro і Humvee.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов. Він зазначив, що тепер українці можуть відновлювати пошкоджену техніку просто на полі бою, не втрачаючи бойових можливостей. Представник ГУР назвав це "дивовижною історією".

"Або виготовляючи власні деталі. Зокрема, корпуси, інші окремі агрегати. Або використовуючи навіть застарілі радянські елементи з радянської техніки. Це все іде в хід, це все уже працює, це все вже використовується в бойових умовах", – пояснив Юсов.

За його словами, техніка вітчизняного виробництва вже довела свою ефективність на полі бою. Вона брала участь, зокрема, в оборонній операції в Авдіївці та подальшому прикритті відходу українських підрозділів.

Крім того, "Сікач" і "Характерник" відмінно показали себе в операції з ліквідації ворожої диверсійно-розвідувальної групи на сході.

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін повідомив, що упродовж 2023 року оборонна промисловість України зросла у шість разів. Понад половина наявних спроможностей вже законтрактовані.

За його словами, обсяги виробництва української оборонки торік стали втричі більшими від показників 2022 року.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Камишін повідомив, що спроможності України у виробництві дронів-камікадзе вже нічим не поступаються Росії. У 2024 році наша країна наздогнала РФ за кількості виробництва безпілотників на кшталт іранських Shahed-131 та Shahed-136.

– Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що приватний бізнес в Україні цьогоріч виготовить понад 95% із запланованих 1 млн дронів. Завдяки спрощенню процедури для виробників у нашій країні з'явився ринок безпілотників.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом