19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Нестача боєприпасів перетворюється на втрати і захоплені метри": посол закликав Захід допомогти
"Нестача боєприпасів перетворюється на втрати і захоплені метри": посол закликав Захід допомогти

"Нестача боєприпасів перетворюється на втрати і захоплені метри": посол закликав Захід допомогти

Дипломат зазначив, що є різні дискусії – передача снарядів, які пообіцяв ЄС, і чеська ініціатива.

Менше боєприпасів від ЄС – більше втрат з боку України

Нестача боєприпасів математично перетворюється на кількість втрат з нашого боку і на метри, які, хоч і не є великими, але все ж таки здобутими українськими землями, які Росії вдалося захопити за останні тижні,
– сказав посол.

Всеволод Ченцов каже: держави – члени ЄС мають зрозуміти, що іноді треба жертвувати та робити політичні кроки, аби дати Україні все необхідне для захисту.

"Тому що сьогодні воюють українці, а далі, звичайно, ми хочемо цьому запобігти, вони (партнери – 24 канал) мають вирішувати, чи посилати своїх синів та батьків воювати, чи ні", –зазначив посол.

Що відомо про боєприпаси для України: коротко

  • ЄС обіцяв надати мільйон артилерійських снарядів 155 калібру до березня 2024 року. Згодом там визнали, що не встигають поставити таку кількість.
  • Тим часом в Україні склалася критична ситуація з боєприпасами. Їх дуже бракує, а росіяни продовжують наступати. Силам оборони часом нема чим зупинити ворога.
  • На Мюнхенській безпековій конференції президент Чехії Петер Павел запропонував нову ініціативу. Країни ЄС можуть викупити боєприпаси для України у третіх країн. Ідеться про понад 800 тисяч артилерійських снарядів.
  • Хоча багато країн уже відгукнулися на цю пропозицію, Володимир Зеленський 6 березня заявив, що результату поки нема. І сказав, що, хоча є дефіцит снарядів, але не може бути "дефіциту сміливості" з боку ЄС.
  • Водночас у Чехії говорять, що першу партію снарядів можуть надати вже найближчими тижнями. 6 березня у Bloomberg повідомили, що кошти майже зібрано, а 7 березня стало відомо, що Норвегія надасть 150 мільйонів доларів на купівлю артилерійських снарядів.
Теги по теме
Евросоюз Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом