13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Обкладинки Гордона як окремий вид мистецтва, або Як інтерв'ю з Аланом Бадоєвим прийшло до обговорення групового сексу з конем
Обкладинки Гордона як окремий вид мистецтва, або Як інтерв'ю з Аланом Бадоєвим прийшло до обговорення групового сексу з конем

Обкладинки Гордона як окремий вид мистецтва, або Як інтерв'ю з Аланом Бадоєвим прийшло до обговорення групового сексу з конем

6 березня на ютуб-каналі Дмитра Гордона вийшло інтерв'ю з режисером та кліпмейкером Аланом Бадоєвим. Обкладинка відео вражає, як завжди: «Алан Бадоев. "Я пробував усе, і якщо захочеться групового сексу з конем посередині, теж спробую».

Назва відео вражає не менше, ніж обкладинка: «Алан Бадоєв. Барських, смердючі ноги Шамана, наркотики, параліч, війна, Пугачова, Ротару, Лобода». Про це ведучий та гість і поговорили.

Перші 45 секунд інтерв'ю — українською мовою, а потім Дмитро Гордон каже: «Але оскільки в нас багато людей, багато глядачів, підписників нашого ютуб-каналу з інших країн: від Сполучених Штатів Америки до Нової Зеландії, які поки що, на жаль, не розуміють українською мовою, я просив би вас, щоб ми сьогодні спілкувалися російською. Щоб нас усі зрозуміли». І вони переходять на російську. Ідуть на такі жертви. До речі, це доволі стандартний прийом у різних блогерів, який вони практикують багато років. 

Але хочу поговорити про обкладинку. На ній бачимо веселих Гордона і Бадоєва та сенсаційний напис. Спершу я навіть подумала, що хтось зробив мем, і пішла дивитися інтерв'ю.

Гордон питає: «Ви один із найяскравіших представників творчої інтелігенції, богеми. Ну принаймні знімали найяскравіших артистів, стільки років ви були частиною цього простору, де поширені і наркотики, і алкоголь. Ці люди живуть зовсім іншим життям, ніж більшість інших людей. Ви пройшли повз наркотики та алкоголь. Чи вас це торкнулося?»

На це йому Бадоєв відповідає: «Взагалі не бачу нічого в цьому дивного і ніколи не приховую, що я схильний до всіх принад цього життя, тобто маю на увазі, що все своє життя до 43 років завжди жив наступним чином: у мене є життя, у мене є досвід, і я хочу, щоб у цьому досвіді було все. Це не означає, що роблячи щось, я це потім повторю, але спробувати — я точно спробую в межах, звичайно, чогось такого, що має здружитися з осетинським вихованням. Ну, це все. Я дуже складний внутрішньо, як і кожна людина, — це суперскладний організм. На мене багато що подіяло, але я не вмію себе зупиняти, якщо хочу гуляти».

Гордон випитував, мовляв, а що іще було у цьому богемному житті, а «все» — це що саме? Бадоєв почав відповідати, що треба прожити життя так, щоб при смерті тебе хоча б одна людина любила, поважала і ніхто не плюнув, коли нестимуть труну. А потім додав:

«Немає людини, крім батька та моїх дітей моїх, перед якою я маю тримати обличчя. Я можу бути абсолютно різним. Якщо я захочу бути п'яним як чіп, я це зроблю. Якщо мені захочеться спробувати наркотики, і це я зроблю. Якщо мені захочеться спробувати груповий секс з конем посередині, то може я і це спробую. Це моє життя. Головне не робити це привабливим для інших. Головне не ображати нікого своєю поведінкою. Це важливо. А те, що ти робиш за зачиненими дверима, — це тільки твоє взагалі».

Дмитро Гордон відповідає йому: «Ну, я вас хочу привітати, ви вільна людина». Алан Бадоєв зазначає: «Я завжди це знав, ба більше, тому я ніколи не зміг би жити в Росії. Це мій вибір». Можна було би постібатися і сказати, що я не знала, що в Україні легалізований груповий секс із конями, але окей.

Цей уривок інтерв'ю пробудив у мені давно забуті почуття. Пригадалися університетські роки та викладач, який читав літературознавство. І всі роки, поки він у нас викладав — ми весь час поверталися до новели Михайла Коцюбинського «Коні не винні». Він часто нам ставив різні питання щодо твору на кшталт: «А що відчували коні, коли вперше з'явилися у новелі?». Тут хочеться прям спитати: що відчували коні, переглядаючи інтерв'ю Гордона з Бадоєвим. І додати: коні не винні.

Інтерв'ю продовжилось так, наче й не було нічого: Гордон запитав, хто із українських виконавців подобається Бадоєву, і той відповів, що гурт «Циферблат».

Але хочеться зупинитися більше навіть не на самому інтерв'ю. А на обкладинках каналу Гордона. Наприклад, нещодавно він записав інтерв'ю зі співачкою Світланою Білоножко, де вони багато говорили про її чоловіка Віталія Білоножка, який у січні пішов у засвіти. На обкладинці бачимо текст: «Всі дівчата Ющенка ішли до Віталіка».

Можливо, у Гордона є якась фіксація на конях. Ще одне його інтерв'ю, яке він записав із прозаїком Володимиром Войновичем має обкладинку з написом «Матір'ю Сталіна була коняка».

Або ось ще із нещодавнього. Дмитро Гордон вирішив помститися за маму, яку ображали ведучі каналу «Ісландія» Іванов та Петров, і зробив про них розслідування, яке триває майже 4 години. Також нарізав коротенькі відео та виклав на своєму каналі «В гостях у Гордона». Одне з них — з блогером Сергієм Івановим. На обкладинці — плашка «Важливо» та назва «Розслідування Гордона. Обісцяний прокурор».

Або ще одне відео також з плашкою «Важливо» і назвою «Розслідування Гордона. "Глибокі травми та маленькі піськи"». Це геніально. Сподіваюсь, усе це Дмитро Гордон з'ясував у ході розслідування.

Обкладинки до відео Гордона — це шедеври. Аби тільки йому не спало на думку робити із цими зображеннями цукерки. Бо вже продавалися коробки «Пташиного молока» з його фотографією.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом