Вчені створили таблетку для швидшого загоєння переломів
Вчені створили таблетку для швидшого загоєння переломів

Вчені створили таблетку для швидшого загоєння переломів

Вчені оголосили про створення таблеток, які можуть сприяти швидшому загоєнню переломів. Це революційне відкриття може виявитися корисним для мільйонів людей, які зазнають травм та переломів.

Одним з ключових аспектів нових таблеток є їхня доступність. Вчені вважають, що ці ліки можуть бути вироблені за невелику ціну, що робить їх доступними для широкого кола людей. Це означає, що навіть ті, хто має обмежений доступ до медичних послуг, зможуть легше отримати необхідну допомогу під час травм та переломів.

Індійські вчені обіцяють щось потенційно революційне для всіх, хто коли-небудь страждав від перелому кісток. Вони розробили нову таблетку, відому як CDRI-1500, яка покликана прискорити процес їх загоєння. Виділяє це відкриття те, що це пероральні ліки — перші у своєму роді в усьому світі. На відміну від інших методів лікування, які потребують ін’єкцій або мають високу ціну, цю пігулку не тільки легше буде вживати, а й можна буде придбати за доступною ціною, пише OTV News.

Розроблена вченими молекула CDRI-1500 вже готова до випробувань на людях у першій фазі клінічних випробувань. Цей етап вкрай важливий для того, щоб переконатися в безпечності пігулки та її ефективності і, по суті, стане вирішальним для майбутнього препарату, каже старша наукова співробітниця CDRI, Дівія Сінг.

Досі основним засобом, що допомагає загоєнню переломів, була молекула під назвою BMP2, але вона далека від досконалості. Незважаючи на те, що BMP2 схвалена Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, вона може спричиняти низку ускладнень і коштує досить дорого. CDRI-1500, навпаки, покликаний змінити ситуацію, оскільки він не тільки безпечніший і доступніший, а й швидше приглушує хворобливі відчуття, ідеться в результатах його первинних випробувань. Для цього ліки стимулюють організм до експресії певних генів, які є ключовими для регенерації та відновлення кісток.

За словами вчених, навіть малі дози препарату показали свою ефективність у дослідженнях на тваринах, а багатообіцяючі результати були отримані як на щурах, так і на кроликах. Цей прорив уже приніс команді, яка створила препарат, патенти як в Індії, так і в США. Завдяки цьому інноваційному методу лікування ми наближаємося до світу майбутнього, в якому відновлення після перелому вже не буде таким довгим і болісним.

Теги по теме
исследование ученые
Источник материала
loader
loader