19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мобілізація по-новому: чи зможе військовозобов'язаний стати опікуном батьків дружини
Мобілізація по-новому: чи зможе військовозобов'язаний стати опікуном батьків дружини

Мобілізація по-новому: чи зможе військовозобов'язаний стати опікуном батьків дружини

Людина, що потребує постійного догляду в праві самостійно вирішувати, хто буде її опікуном. Про це повідомив народний депутат, член профільного парламентського Комітету Олександр Федієнко в етері телемарафону, передає 24 Канал.

Чи будуть мобілізовувати опікунів людей з інвалідністю

Однією з найбільш складних проблем, які підіймає новий законопроєкт про мобілізацію, є обставини, що стосуються опікунів людей з обмеженими можливостями в Україні.

Це питання спричиняє корупційні ризики, а точна кількість опікунів залишається невідомою для держави. Тому в законопроєкті ця проблема досі не знайшла свого вирішення.

Федієнко вважає, що людина в праві самостійно обирати собі опікуна.

Ми не можемо нав'язати людині, що опікуном повинен бути виключно найближчий родич,
– зазначив нардеп.

Він також зауважив, що догляд за особою з інвалідністю – не лише економічна допомога, а й фізична. Тому якщо доглядальник фізично не може виконати свій обов'язок, то людина в праві самостійно обрати собі опікуна.

"Я думаю, що ми таким шляхом і підемо", – додав Федієнко.

Мобілізація в Україні: останні новини

  • В ОК "Північ" пояснили, що вручення повісток особам з інвалідністю може траплятися. Передусім виклик до військкомату відбувається для уточнення даних про людину. Тому для їх оновлення повістку можуть вручити людині з інвалідністю.
  • Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що оновлений законопроєкт щодо мобілізації передбачатиме нові правила щодо надання відстрочок від призову для людей з інвалідністю першої, другої та третьої груп.
  • Раніше міністр юстиції Денис Малюська вказав, що існують дві конкретні групи осіб, які можуть бути мобілізовані. Перша група включає громадян, які зараз перебувають у в’язницях, а друга – осіб, які раніше були судимі, але вже звільнені з-під варти.

Теги по теме
Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом