19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Податок на боягузтво" ще ніде не спрацював, – спікер Ради про ідеї щодо економічного бронювання
"Податок на боягузтво" ще ніде не спрацював, – спікер Ради про ідеї щодо економічного бронювання

"Податок на боягузтво" ще ніде не спрацював, – спікер Ради про ідеї щодо економічного бронювання

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук допускає можливість зміни системи бронювання громадян від мобілізації залежно від рівня доходів особи. Однак сам Стефанчук ставиться до такої ідеї скептично. Про це спікер Верховної Ради заявив в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Свого часу, в 12-му чи 13-му столітті в Англії існував такий податок на боягузтво, коли платили гроші, щоб не йти в рицарі. І цей податок продовжувався в багатьох країнах. Я не знаю історично країну, де це спрацювало. Це моє бачення,
– пояснив Стефанчук.

Водночас голова Верховної Ради погодився з оцінкою прем'єра Дениса Шмигаля, що на одного військового, який захищає Україну, повинні працювати вісім осіб, котрі економічно забезпечать його утримання. Якщо це співвідношення стає меншим, то ефективність падає.

Крім того, як зазначив глава Уряду, наразі вивчаються питання сплати податків, офіційної зарплати, яка для бронювання має бути середньою або вищою за середню.

Мобілізація в Україні: останні новини

  • Член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Федієнко розповів, зараз немає сенсу обговорювати законопроєкт, який не розглядався депутатами, а лише комітетом. За його словами, це може наражати суспільство на інформаційну небезпеку.
  • Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що законопроект про дозвіл на мобілізацію засуджених та ув'язнених може бути зареєстрований в Верховній Раді вже цього тижня. Водночас він наголосив, що нав'язувати таких мобілізованих нікому не будуть і, ймовірно, з цією метою будуть окремі загони.
  • Малюська додав, що це відрізняється від того, що робила ПВК "Вагнера", де до засуджених у Росії було радикальне та жорстке ставлення з порушеннями прав людини. Українська влада хоче навпаки, зрівняти засуджених у правах з іншими.
Теги по теме
Новости Украины Верховная Рада Законодавство
Источник материала
Поделиться сюжетом