Офіцер ЗСУ назвав умову, за якої російські добровольців зможуть дійти до Москви
Офіцер ЗСУ назвав умову, за якої російські добровольців зможуть дійти до Москви

Офіцер ЗСУ назвав умову, за якої російські добровольців зможуть дійти до Москви

Спецпризначенець і офіцер ЗСУ Ігор Лапін переконаний, що без підтримки місцевого населення російські добровольці до Москви не дійдуть.

Він зазначив, що нічого поганого в діях РДК, легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону він не бачить, пише "Еспресо".

"Але мені шкода, що успіхи даного заходу та глибина цього успіху в контексті кілометрів заглиблення на територію Росії залежать від інформаційного підігріву, якого я не бачив. От ці хлопці взяли Тьоткіно, для мене це не є колосальним успіхом у протидії путінському режиму. Але не путінський режим літає на літаках, стріляє з танка та запускає ракети, це роблять військовослужбовці збройних сил РФ, тому теза, що треба боротися з путінським режимом – фігня", - сказав Лапін.

За його словами, більше імпонує боротьба поневолених народів за визволення за незалежність Білгородської Народної Республіки, Курської Народної Республіки, Башкортостану, Ічкерії – це глобальний процес, а Тьоткіно - "не дуже потужно".

Він впевнений, що якщо вони збираються дійти до Москви, то вони повинні мати підтримку у населення.

"Пригадаємо Пригожина, коли він йшов до Москви: йому носили воду, їжу, квіти. Були кадри, що до російських добровольців долучається місцеве населення, і це має бути головним меседжем акції, яка зараз проводиться, бо без підтримки місцевого населення ніхто до Москви не дійде", - зазначив захисник.

Лапін пропонує легалізувати їх на території Росії, забезпечити грошима, аби вони через корупційну складову могли купити динаміт і пускати під укіс потяги.

"Рейкова війна на території Росії дала б більше толку, ніж селище Тьоткіно. Я можу помилятися, але такими людьми, які готові боротися, можна було б посилити протести у Башкортостані, там вже назрівало й могло полихнути. Ми цим не скористалися", - зазначив він.

Спецпризначенець вважає, що головне розуміти стратегію, тактику та кінцеву мету.

"Якщо кінцева мета, як колись озвучував Буданов, - зона безпеки в 40 км, пояс безпеки між Росією та Україною, то батальйоном у кількості 300 людей пояс у 2000 км на глибину 40 км не зробиш. І ще раз наголошу, без підтримки місцевого населення до Москви вони не дійдуть", - додав Лапін.

Рейд російських добровольців - деталі

Доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський заявив, що вони готові розпочати переговори з адміністрацією президента РФ, щоб обміняти звільнене російське Тьоткіне на окупований український Мелітополь. Він відзначив, що ідея Путіна "не така вже й погана", маючи на увазі його слова щодо причин визвольної операції на території РФ.

Источник материала
Поделиться сюжетом