Не спішіть викидати: як можна дати друге життя кліпсам для хлібної упаковки
Не спішіть викидати: як можна дати друге життя кліпсам для хлібної упаковки

Не спішіть викидати: як можна дати друге життя кліпсам для хлібної упаковки

Кліпси від хлібних упаковок стануть незамінною річчю в побуті

Хліб зазвичай упаковують в поліетиленові мішечки, які закриваються за допомогою спеціальних затискачів. Ці маленькі застібки не переробляються, що не є екологічно, тому варто замислитися, як дати їм друге життя. А раніше ми розповідали, як подрібнити кавові зерна без кавомолки.

Затискачі для упаковок з-під хліба можна використовувати в побуті. Як це робити, розповіли на Ukr.Media.

Як дати друге життя застібкам для мішечків

  • Перший спосіб — защіпати ними шнури. Дуже часто кабелі, зарядки та інші дроти плутаються. Хлібні затискачі ідеально виправлять цю проблему. Вони не даватимуть кабелям заплутуватися й утворювати вузли. Таким способом можна також зберігати шнурки для взуття, залишки пряжі та інші дроти.
  • Другий спосіб — використовувати хлібний затискач як позначку для скотчу. Його треба просто приклеїти його на кінчик липкого боку і залишити до наступного використання.
  • Третій спосіб — використовувати застібки для мішечків як опору для рослин. А точніше, як кріплення до опори. Гумки та нитки можуть лише пошкодити стебло квітки або ж навіть почати гнити від води. Тому краще робити це за допомогою хлібних затискачів — вони міцно закріплять стебло до опори і не нашкодять рослині.
  • Четвертий спосіб — використовувати хлібні затискачі як легкий замок для клітки. Якщо у вас є домашні улюбленці, які більшу кількість часу перебувають у клітці, зачинити її можна саме цими поліпропіленовими застібками. Зачиніть клітку в потрібному місці — і ваш улюбленець нікуди не втече.
Теги по теме
Экология
Источник материала
Поделиться сюжетом