8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ліндсі Грем у Києві, €5 млрд від ЄС та важливі рішення Кабміна: головні новини 18 березня
Ліндсі Грем у Києві, €5 млрд від ЄС та важливі рішення Кабміна: головні новини 18 березня

Ліндсі Грем у Києві, €5 млрд від ЄС та важливі рішення Кабміна: головні новини 18 березня

В Україну 18 березня прибув сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем. З ним зустрівся президент Володимир Зеленський та обговорив військові потреби нашої країни.

Сьогодні ЄС ухвалила важливе для України рішення про виділення €5 млрд на зброю для нашої держави у 2024 році.

Завершились триденні “вибори” президента в РФ, на яких перемогу здобув кремлівський диктатор Володимир Путін.

Зараз дивляться

Які події відбулися в Україні та світі 18 березня 2024 року – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

  • Зустріч Зеленського з Ліндсі Гремом та Ставка
  • €5 млрд від ЄС для України
  • Новий речник Повітряних сил ЗСУ
  • Важливі рішення Кабміна
  • Перемога Путіна на виборах

Зустріч Зеленського з Ліндсі Гремом та Ставка

Президент України провів зустріч із сенатором США від Республіканської партії Ліндсі Гремом, під час якої сторони обговорили потреби України у війні – TACMS, Patriot і F-16.

Фото: Посольство США в Україні

– Я поінформував сенатора про ситуацію на полі бою, про основні потреби наших Сил оборони. Цілком очевидні потреби. Петріоти, атакамси, F-16. І, звичайно, артилерія. Обговорили подальшу взаємодію та підтримку України, – говорить голова держави.

Крім того, 18 березня президент під час заслухав доповіді щодо витрат та надходження боєприпасів, дані розвідок.

– Також пройшлися по стану виконання укладених контрактів та контрактування на майбутні періоди: закупівля та виробництво техніки, озброєння, снарядів, – проінформував Зеленський.

Крім того, голова держави заслухав доповіді щодо виконання попередніх рішень Ставки:

  • щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури: енергетика, водо- та газозабезпечення.
  • щодо продовження будівництва оборонних рубежів.

€5 млрд від ЄС для України

Глави МЗС на зброю для України у 2024 році.

– Сьогодні Рада ЄС вирішила збільшити фінансову стелю Європейського фонду миру (ЄФМ) на €5 млрд в поточних цінах і виділити ці кошти для України шляхом створення спеціального Фонду допомоги Україні в рамках ЄФМ.

Зі свого боку очільник МЗС України Дмитро Кулеба звернувся до європейських партнерів із закликом якомога швидше ухвалити всі необхідні рішення для збільшення та прискорення постачання зброї та боєприпасів для наших військових, а також розвитку оборонних індустрій Євросоюзу та України.

Новий речник Повітряних сил ЗСУ

Речником Повітряних сил став майор Ілля Євлаш. На цю посадку його було призначено наказом головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Він очолював службу звʼязків з громадськістю угруповання сил і засобів оборони міста Київ та пресслужбу оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця. Речник східного угруповання військ.

Важливі рішення Кабміна

Кабінет міністрів України затвердив План для Ukraine Facility. Він буде основою для реалізації у розмірі €50 млрд протягом 2024-2027 років.

– Затвердження Урядом Плану для Ukraine Facility — критично важливий крок для остаточного запуску програми. Принципи, які ми заклали у цей документ разом з партнерами, стануть фундаментом для реалізації цілої низки реформ та сприятимуть динамічному розвитку.

Зауважу, що План для Ukraine Facility — це не всеосяжна державна стратегія розвитку, але виконання закладених в ньому індикаторів допоможе суттєво посилити стійкість національної економіки, — пояснила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Також 18 березня Кабмін виділив ще Кошти будуть спрямовані на закупівлю дронів, необхідних для наших захисників на передовій.

Перемога Путіна на виборах

Кремлівський диктатор Володимир Путін здобув перемогу на “виборах” президента Росії. Центральна виборча комісія РФ повідомляє, що він набрав 87% голосів.

Путіна вже привітали з перемогою Китай, Іран і КНДР. А глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що такої кількості зіпсованих бюлетенів світ ще не бачив.

Про те, що буде після виборів в РФ і що це означає для України, читайте за

Теги по теме
Владимир Зеленский Владимир Путин Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом