Туристи розповіли, які книги надихнули їх на подорожі
Туристи розповіли, які книги надихнули їх на подорожі

Туристи розповіли, які книги надихнули їх на подорожі

Ви напевно не раз чули, що багато туристів обирають для відпочинку місця, які вони побачили у фільмах або серіалах. Фанати "Володаря перснів" мріють відвідати Нову Зеландію, а хорватський Дубровник почав користуватися шаленою популярністю після виходу серіалу "Гра престолів".

Однак також для багатьох мандрівників джерелами натхнення для майбутніх поїздок стали книги. Згідно з результатами опитування Jet2holidays, проведеного серед 2 тисяч британців, кожен четвертий турист саме в такий спосіб хоча б раз у житті обирав місце для відпочинку, пише The Sun.

"Найчастіше натхненням для відпустки служить перегляд фільмів або серіалів. Але ми були здивовані, побачивши, як у багатьох людей виникло бажання вирушити кудись через прочитану книжку, в якій немає візуального уявлення країни або міста, де розгортаються події", – зазначив представник компанії Jet2holidays.

Серед причин відвідування місця, про яке вони прочитали в книжці, учасники опитування назвали бажання побачити, який вигляд воно має в реальному житті (46%), дізнатися більше про це місце (32%) і поставити галочку в своєму списку бажань (15%).

При цьому 62% з тих, хто здійснив таку подорож, були приємно здивовані, виявивши, що місце з книги в реальному житті виглядало кращим, ніж очікувалося.

Опинившись там, половина досліджувала визначні пам'ятки, а 25% зупинялися в приміщеннях, згаданих у книгах. 27% навіть записувалися на професійну екскурсію за деякими напрямками, про які вони читали, свідчать дані OnePoll.com.

Також з'ясувалося, що ті, хто вирушив у відпустку в те чи інше місце після прочитання про нього в книжці, здійснили в середньому три поїздки, пов'язані з нею, причому 15% забронювали поїздку наступного дня після того, як закінчили її читати. При цьому в 17% опитаних є список із п'яти місць, які вони хотіли б відвідати в майбутньому, заснований на прочитаних романах.

Найпопулярнішою книжкою, що спонукала британців подорожувати, стали мемуари американської письменниці Френсіс Мейєс "Під сонцем Тоскани", випущені в 1996 році. Саме після прочитання цього роману вони захотіли відвідати цей регіон Італії. До речі, 2003 року також вийшов однойменний фільм із Дайан Лейн у головній ролі, який ще більше привернув увагу до Тоскани.

Другу і третю сходинку посів грецький острів Корфу, описаний у романі "Моя сім'я та інші тварини" і трилогії "Корфу" британського письменника-анімаліста Джеральда Даррелла.

Четверта і п'ята сходинки в опитуванні дісталися романам американського письменника Дена Брауна – "Код да Вінчі" (Париж, Франція) і "Ангели і демони" (Рим, Італія). У 2006 і 2009 роках за романами було знято фільми з Томом Генксом у головній ролі.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам дали поради, як вибрати місце відпочинку за улюбленим кольором. Такий метод вибору підійде насамперед тим, хто "любить очима".

Источник материала
Поделиться сюжетом