Відомий український ведучий зізнався, яку страву Ліна Костенко готувала за його рецептом
Відомий український ведучий зізнався, яку страву Ліна Костенко готувала за його рецептом

Відомий український ведучий зізнався, яку страву Ліна Костенко готувала за його рецептом

Костянтин Грубич також пригадав історію знайомства з поетесою з нагоди її 94-річчя.

Український ведучий Костянтин Грубич поділився цікавою історією знайомства з видатною поетесою Ліною Костенко.

Сьогодні, 19 березня, у день народження Ліни Василівни знаменитість пригадав, як 29 років тому намагався запросити письменницю на знімання свого проєкту. І хоча його вмовляння були даремними, проте Костянтин назавжди запам'ятав її основну настанову.

"Досвід спілкування з Ліною Василівною у мене був телефонний 1995 року. Я безуспішно вмовляв класикиню прийти до студії нашого проєкту "Вибрики" і поспілкуватися зі школярами. Ідея такої зустрічі їй заходила, вона проводила зі мною годинні бесіди по телефону, але на токшоу врешті не прийшла. Натомість у моїй пам'яті досі бринить той її голос вже майже 30-річної давнини, сенси її думок, головна з яких – з молоддю треба розмовляти відверто й українською мовою", - розповів ведучий на своїй сторінці у Facebook.

Як зізнається Грубич, одного разу йому навіть вдалося передати власну кулінарну книгу поетесі. І згодом він довідався, що один з його рецептів супу козаків все ж припав до душі Ліні Костенко й вона його приготувала. 

"Наступна моя заочна "зустріч" з Костенко сталася вже пізніше, 2015-го. Через свого товариша, який "у близькому колі" сьогоднішньої іменинниці, передав Ліні Василівні у подарунок свою книжку "Смачна країна". І це спричинило маленьке диво, бо змусило Костенко, яка не дуже любить куховарити (так мені говорили), дістати з антресолей моцний баняк і наварити кандьору (суп з пшоном чи гречаною крупою – прим. ред.) "за рецептом Грубича". З цією думкою живу, і вона дає мені крила. Лінині крила. Многая літа їй у вільній Україні!", - привітав телеведучий.

Источник материала
Поделиться сюжетом