Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону
Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону

Про сквірт, арешт Гринкевича та подарунки. Художниця Соня Морозюк дала інтерв'ю Дмитру Гордону

Гордон переважно зачитував запитання з листочка, мовляв, це не він, це журналісти написали, а люди запитали. А Морозюк спростовувала чи не кожну тезу та згадувала про хейт, бо куди ж без нього. Таким і вийшло інтерв'ю — ніби всі питання і відповіді були підготовані заздалегідь.

Інтерв'ю починається з того, що Дмитро Гордон і Соня Морозюк перших 15 хвилин спілкуються онлайн та встигають поговорити про її знайомство з Романом Гринкевичем. Потім ведучий не витримує і домовляється про зустріч віч-на-віч. Ми встигаємо побачити собаку Соні. Може саме для цього вони й почали інтерв'ю саме онлайн — бог його знає.

А далі ми бачимо прекрасну рекламу телеграм-каналу пана Дмитра, яка починається з того, що він наче Джеймс Бонд знімає темні окуляри та каже: «За мною Майдан, за мною Хрещатик». Кращого переходу до офлайн-інтерв'ю і не придумаєш. І вже після цього Морозюк і Гордон сидять одне навпроти одного та продовжують спілкування (хоча деякі питання повторювались, наприклад, про знайомство з Гринкевичем).

Соня розповідала про свій творчий шлях, який почався зі школи та художнього ліцею, і ділилася тим, що їй подобається зараз ходити заплямованою від фарби. «Це, знаєте, такі ознаки продуктивності», — каже Соня. «Останнім часом ви точно заплямована, я вам скажу», — говорить Дмитро і хихоче. Це було дуже добре.

Загалом вайб від інтерв'ю такий, ніби Дмитро Гордон намагався поставити якомога більше запитань за короткий проміжок часу і не надто переймався відповідями. На 35 хвилині інтерв'ю Соня сама його зупинила та перепитала попереднє запитання, бо пана Дмитра вже понесло — він почав ставити наступне, не дочекавшись повної відповіді. До речі, він серйозно підготувався — сидів з папірцями та зачитував уривки зі статей, згадував журналістів, які писали про художницю. Ніби ці запитання ставить не Гордон, а люди.

Таке ми вже неодноразово бачили не тільки в пана Дмитра. Згадати хоча б інтерв'ю Насті Каменських у Маші Єфросиніної, чи Анастасії Арестович у блогерки Олицької. Інтерв'юерки ставлять запитання дуже обережно, по кілька разів наголошуючи на тому, що це, мовляв, не вони запитують, а люди таке кажуть. Зазвичай подібні розмови виглядають так, ніби зірка прийшла відбілитися сама чи відбілити свого чоловіка.

Ось і в інтерв'ю Гордону Соня Морозюк постійно заперечувала та спростовувала всю інформацію, яку раніше про неї писали в ЗМІ. Навіть не здивуюся, якщо вони заздалегідь підготували і запитання, і відповіді.

Морозюк розповіла, що всього досягла сама. Наприклад, рекламу її виставки показували на найбільшому світлодіодному екрані України ТРЦ «Гулівер» (вартість ролика майже мільйон гривень, каже Дмитро Гордон) і вона за це нічого не платила. Бо між нею та ТРЦ підписаний меморандум.

Щодо машини Porsche — Соня наголошує, що вона її купила ще у 2015 році й авто було не нове. Боже, ну як так? А люди ж казали, що це все їй подарував Гринкевич. А майстерня-галерея, яку Морозюк придбала за 250 000 доларів насправді, за її словами, коштує 4,6 млн гривень (і це, мовляв, далеко не 250 000 доларів) і взагалі частину грошей вона позичила у свого тата. Щось мені здається, що Соня прибідняється, адже в інтерв'ю каналу «СТБ» вона сама називала суму 250 000 доларів.

Також Соня розказала, що квартири, на які ДБР наклало арешт, насправді належать її батькам і вона тільки має там частку. А з Романом Гринкевичем художниця розійшлася в смс ще до оголошення йому підозри. А всі подарунки, які він їй дарував — кольє Cartier та обручку — вона вирішила продати та передати гроші Євгену Карасю. Свята людина.

В інтерв'ю знайшлося місце не тільки корупційним скандалам, а й розмовам про хейт, Оксану Марченко і сквірт (добре, що не сквірт Оксани Марченко). Дмитро Гордон пригадав меми про Морозюк, коли її порівнювали з дружиною Медведчука, яка поїхала цілувати ноги Путіну. Соня, вочевидь, не дуже зрозуміла жарти та порівняння і сказала: «Для мене взагалі трошки дивно, чому наше суспільство майже канонізувало Марченко. Ну ви з кого взагалі героя зробили? Я ж бачила, що писали, що типу от любов Марченко — вона справжня. Ну оце справжня жінка. Я просто це читала. І думаю: ну ви точно не з тієї жінки робите героїню. А мемчики були смішні, так».

Дмитро Гордон ще запитував, чи прийде Соня на суд до Гринкевича. Вона вирішила відповісти красиво (спойлер: не прийде, але в життя ж може трапитись що завгодно) і порівняла себе і Гринкевича з перформеркою Мариною Абрамович та Улаєм, які через багато років після своїх стосунків сиділи навпроти одне одного та плакали.

Соня також розповіла про хейт (куди ж без нього?). Це улюблена тема українських зірок, які плутають (і Соня Морозюк теж) його і критику. Художниця зазначила: «Хейт був завжди стосовно моєї творчості, стосовно мене і буде після цього інтерв'ю і взагалі буде ще далі але це хейт не зупиняє мене робити те, що хочу я, і так, як я відчуваю». Та ми вже це зрозуміли. Може тому Соня і розповідає, що корупційний скандал ніяк на неї не вплинув і що ніхто з нею не розірвав співпрацю, і всі друзі лишилися з нею. Хоча навіть в інтерв'ю вони згадують офіс «1+1», з якого зняли картини Соні.

Та й сам креативний продюсер Володимир Завадюк, який робить безліч проєктів на «1+1», в інтерв'ю Аліні Доротюк розповідав про те, що на його машині більше немає написів, які зробила Соня Морозюк.

А щодо сквірту — в кінці інтерв'ю раптово виринає нікому нецікавий факт про те, що Соня Морозюк має ще і такий талант. Це настільки було неочікувано, що я навіть не зрозуміла в який момент почалося це обговорення. Соня каже, що вчені поки не довели, що ж це за рідина така. Але взагалі-то це сеча.

Загалом же ця тема дуже добре лягає в саму концепцію розмови. Адже після інтерв'ю лишається таке відчуття, ніби нам насквіртили в очі.

ФОТО: канал В гостях у Дмитра Гордона

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом