19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російські добровольці відреагували на заяву Путіна про «зраду»
Російські добровольці відреагували на заяву Путіна про «зраду»

Російські добровольці відреагували на заяву Путіна про «зраду»

Для путінського режиму будь-яка людина, яка хоче вільно дихати і говорити, є "зрадником", "перебіжчиком", "послідовником гнилих цінностей".

Про це на пресконференції в Укрінформі заявив боєць Сибірського батальйону на позивний "Холод", коментуючи заяву Путіна, який назвав російських добровольців зрадниками.

"Для путінського режиму будь-яка людина, яка хоче вільно дихати і говорити - це зрадник, фашист, це перебіжчик, послідовник, на їхню думку, якихось гнилих цінностей і так далі. Не варто звертати увагу на те, що вони говорять, варто звертати увагу на те, що вони роблять", - сказав "Холод".

Командир та засновник Російського добровольчого корпусу Денис (позивний "Whiterex") зазначив, що питання про зраду є багато у чому філософським.

"У якийсь момент Володін сказав, що "Росія і є Путін". Тому, якщо ми зрадили таку Росію, то я не бачу у цьому великої проблеми, так як я ніколи не присягав йому на вірність. Путін оголосив себе ворогом усіх російських націоналістів. І держава РФ - це антинародна, антиросійська держава. А бійці РДК, навпаки, за неї борються і її не зраджували", - заявив Денис.

Відповідаючи на питання, чи не бояться російські добровольці за свою безпеку, представник РДК поінформував, що вони серйозно сприймають погрози РФ і особисто Путіна на свою адресу.

"Ми серйозно ставимося до нашої безпеки. Я думаю, що всі тут присутні розуміли, на що вони йдуть, вступаючи у відкриту воєнну конфронтацію з кремлівським режимом. Все, що можна, ми для нашої власної безпеки робимо. А далі все вже у руках долі", - сказав "Whiterex".

Відповідаючи на питання щодо того, що одне з відео, яке опублікував легіон "Свобода Росії" було нібито знято в українському селі і щодо заяв критиків про те, що тут скоріше за все ІПСО, ніж серйозна воєнна операція, оператор БПЛА, доброволець Легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" заявив, що у них немає задачі переконувати скептиків.

"У нас є велика кількість відеоматеріалів, які поступово будуть оброблені і викладені. Ми не можемо викладати все одномоментно хоча б тому, що це складно фізично одразу все отримати і обробити. І плюс безпека, бо у нас є позиції, які ми не хочемо показати. Поступово всі відеоматеріали будуть верифіковані, викладені і аналітики зможуть покопатися там із задоволенням", - розповів Барановський.

Як повідомлялося, раніше Телеграм-канал легіону "Свобода Росії" опублікував відео "зі звільненої частини Тьоткіного", що у Курської області.

За інформацією ЗМІ, дослідники ініціативи GeoConfirmed виявили, що зйомка велася у прикордонному українському селі Рижівка Сумської області, за 300 метрів від російського кордону.

Теги по теме
война Владимир Путин
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны