«Феофанія» продовжить надавати допомогу за Програмою медичних гарантій
«Феофанія» продовжить надавати допомогу за Програмою медичних гарантій

«Феофанія» продовжить надавати допомогу за Програмою медичних гарантій

«Феофанія» продовжить надавати допомогу за Програмою медичних гарантій

При чому в бюджеті на наступний рік хочуть передбачити кошти, аби за Медичними гарантіями лікарня надавала всі послуги.

Клінічна лікарня «Феофанія» продовжить надавати певні послуги безплатно за Програмою медичних гарантій, повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. Таке рішення уряд ухвалив напередодні, 22 березня.

Вказано, що уряд своїм рішенням продовжив термін дії пілотного проєкту, в рамках якого «Феофанія» й працюватиме за програмою Медичних гарантій до 31 грудня 2024 року. Крім того, відповідна постанова розширила кількість пакетів медичних послуг, які лікарня надаватиме безоплатно.

«Пілотний проєкт у Феофанії демонструє чудові результати. Ми не лише продовжуємо його дію, але і постійно розширюємо перелік напрямів медичної допомоги, яку тут безоплатно може отримати кожна людина. Тепер це не лише меддопомога при інсультах та інфарктах, як на початку проєкту, але й онкологія та трансплантація. Сьогодні уряд продовжив дію пілоту, а отже ще більша кількість пацієнтів матимуть змогу безоплатно лікуватися у Феофанії у 2024 році», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.  

За його словами, уряд також зобов’язав МОЗ та Державне управління справами передбачити у бюджеті на наступний рік кошти, завдяки яким «Феофанія» могла б надавати всі види допомоги за Медичними гарантіями. 

Постанова, ухвалена 22 березня, передбачає, що у медзакладі надаватимуть допомогу за такими пакетами Програми медичних гарантій: 

  • «Медична допомога при гострому мозковому інсульті»;
  • «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда»;
  • «Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах»;
  • «Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у стаціонарних та амбулаторних умовах»;
  • «Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах».

Нагадаємо, 20 січня 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ, відповідно до якого клінічна лікарня «Феофанія» Державного управління справами повинна стати доступною для всіх громадян України. До указу медзаклад був уповноважений на лікування державних службовців країни, працівників дипломатичного корпусу іноземних держав та міжнародних організацій, осіб, що мають особливі заслуги перед Україною в умовах мирного, надзвичайного та воєнного стану.

Источник материала
Поделиться сюжетом