19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хвора і цинічна істота: Зеленський про звинувачення Путіна щодо причетності України до теракту під Москвою
Хвора і цинічна істота: Зеленський про звинувачення Путіна щодо причетності України до теракту під Москвою

Хвора і цинічна істота: Зеленський про звинувачення Путіна щодо причетності України до теракту під Москвою

Президент Росії Володимир Путін є “хворою та цинічною істотою”, оскільки сьогодні вчергове почав звинувачувати Україну у причетності до теракту під Москвою.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 25 березня.

Путін знову звинувачує Україну у теракті

Володимир Зеленський вказав, що президент РФ вчергове вийшов під відеокамери, щоб звинуватити Україну у причетності до теракту в підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол.

Зараз дивляться

– Сьогодні Путін знову розмовляв сам із собою, і це знову транслювали по телебаченню. Знову звинувачує Україну. Хвора й цинічна істота. Всі в нього терористи, окрім нього самого, хоча терором уже два десятиліття живиться саме він. Саме він – найбільше вікно для терору. Він та його спецслужби. І коли його не стане, запит на терор і насильство щезне разом із ним, бо це його запит. Нічий більше, – сказав глава української держави.

Перед цим російський диктатор заявив, що хоч злочин і було скоєно руками радикальних ісламістів, але, за його логікою, США нібито “намагаються переконати, що київського сліду в теракті немає, що теракт скоїв ІДІЛ”.

Також президент країни-терористки почав фантазувати, що Україні нібито є вигода з терору і звинуватив, що українські війська б’ють по енергосистемі РФ, хоча останнім часом саме російські ракети б’ють по енергетичних об’єктах України.

Наслідки російських атак

Також Володимир Зеленський у зверненні подякував усім, хто працює для ліквідації наслідків російських ударів.

Щодо Києва, то президент каже, що після удару балістичними ракетами були пошкоджені будинки, а також будівля академії мистецтв.

– Постраждали люди – усім надано необхідну допомогу. Слава богу, в академії не було дітей. Розбір завалів триває увесь день, – сказав він.

Глава держави також прокоментував наслідки російських ударів для Одеси та Миколаєва, де після енергообʼєктів “ситуація непроста”. Зеленський вказує, що наразі усі необхідні служби, ремонтні бригади були задіяні.

– Вдень знову удар по Одесі – люди були травмовані. Харків – досі особливо складно, але кожен день потроху додає енергії місту, – сказав президент.

Доповіді військових і силовиків

Зеленський також каже, що протягом доби заслухав доповіді військових, розвідки та СБУ. Були присутні головком ЗСУ Олександр Сирський, керівник ГУР Кирило Буданов, міністр оборони України Рустем Умєров.

– Ґрунтовні розмови. Про те, як і надалі зменшувати російський терористичний потенціал. Ми чітко плануємо наші дії, – сказав він.

Глава держави додає, що також була доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки Литвиненка щодо наявних загроз.

– Був і звичний уже щотижневий звіт керівника Служби безпеки Малюка про роботу СБУ за минулий тиждень і погодження завдань на цей час. Також, звичайно, сьогодні привітав і генерала Малюка, і увесь колектив Служби безпеки України з їхнім професійним днем. Ми всі в нашій державі маємо бути вдячні бойовій Службі безпеки України, яка справді сильно б’є ворога та досягає дуже потрібних Україні цілей разом з усіма іншими елементами Сил оборони та безпеки, – сказав президент.

Іфтар та Рамадан

Володимир Зеленський також розповів, що брав участь в іфтарі – особливій вечері, яка відбувається в час місяця Рамадан.

– Разом із представниками української мусульманської спільноти, разом із воїнами-мусульманами, із представниками дипломатичного корпусу держав глобальної мусульманської громади і, звичайно, із представниками кримськотатарського народу. Разом подякували всім тим, хто дбає про Україну, хто нам допомагає. Вшанували наших воїнів, – сказав він.

Глава держави додає, що з усіма, хто мав честь розділити сьогодні іфтар, побажали миру – чесного й справедливого миру – і для України, і для всіх народів, які так само, як і ми, цінують життя.

Теги по теме
Владимир Зеленский Киев Владимир Путин Одесса Харьков Офис Президента Николаев
Источник материала
Поделиться сюжетом