Суд закрив справу проти заступника Єрмака Шурми щодо конфлікту інтересів
Суд закрив справу проти заступника Єрмака Шурми щодо конфлікту інтересів

Суд закрив справу проти заступника Єрмака Шурми щодо конфлікту інтересів

Печерський суд у Києві закрив справу про конфлікт інтересів, яку порушили проти заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми.

Про це повідомив голова громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін.

Він пише, що якби засідання було публічним, то Шурму, найімовірніше, визнали б винним. Також, за словами, Шабуніна, заступник голови Офісу президента отримав би не тільки штраф, а й підставу для звільнення з посади.

Рішення про закриття справи ухвалила суддя Світлана Шапутько, яка, за словами голови ЦПК, пов’язана із заступником керівника Офісу президента Олегом Татаровим.

Про зв’язок судді Шапутько з Татаровим також ішлося в розслідування hromadske. Зокрема, вона захистила дисертацію під керівництвом Татарова у травні 2018-го.

Раніше НАЗК повідомило, що склало адміністративний протокол на Шурму за порушення вимог щодо запобігання конфлікту інтересів. Він начебто організував при Офісі президента Комітет електроенергетики, до участі в засіданнях якого залучили ключові інституції, дотичні до галузі електроенергетики.

Водночас, як установило НАЗК, рідний брат Шурми Олег є кінцевим бенефіціарним власником семи компаній із виробництва електроенергії з альтернативних джерел.

На засіданнях Комітету Шурма нібито прагнув забезпечити компанію «Гарантований покупець», яка мала заборгованість перед компаніями його брата, додатковим джерелом фінансування та посприяти погашенню цієї заборгованості.

Якби Шурму визнали винним, йому б загрожувало покарання у вигляді штрафу від 3400 до 6800 гривень. // hromadske

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом