Пісні гречаники: рецепт з картоплею та печерицями
Пісні гречаники: рецепт з картоплею та печерицями

Пісні гречаники: рецепт з картоплею та печерицями

Пісні гречаники являють собою універсальну страву, яку можна подавати як самостійно, так і в поєднанні з іншими стравами.

Крім того, гречаники добре поєднуються з різними овочами, грибами та спеціями, що робить їх варіативними для кулінарних експериментів.

Їх можна приготувати на основі свіжоприготованої каші, так і з залишками від вчорашнього обіду чи вечері.

Зараз дивляться

Для кращого смаку гречанки зазвичай готують з окремою овочевою засмажкою.

Рецепт пісних гречаників економний. Готуються ці котлетки просто, а виходять дуже смачні та апетитні.

Гречаники пісні: як готувати

Якщо у вас є улюблені спеції, без сумнівів додавайте їх. З гречкою гарно поєднуються такі спеції, як базилік, кріп, паприка, коріандр, орегано та петрушка.

Інгредієнти:

  • гречка варена – 3 склянки
  • картопля варена – 2 шт.
  • печериці свіжі – 200 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 1-2 зубки
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія – для смаження
  • мелені сухарі, гречане чи пшеничне борошно – для панірування

Пісні гречаники: рецепт покроково

  1. Цибулю чистимо. Одну цибулину разом з часником натираємо на тертці, а другу – нарізаємо кубиками та смажимо на олії до приємного золотавого кольору.
  2. Варену картоплю чистимо та натираємо на тертці разом з печерицями.
  3. У миску викладаємо гречку та інші підготовлені інгредієнти. Солимо, перчимо та гарно перемішуємо.
  4. Тепер за допомогою товкачки для картоплі отриману масу гарно товчемо.
  5. Руки змочуємо у холодній воді та формуємо гречаники.
  6. Потім їх необхідно обваляти у панірувальних сухарях або борошні.
  7. Гречаники смажимо на олії з обох боків по 4 хвилини.
  8. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Пісні гречаники готові. Їх можна подати з пісним майонезом на аквафабі. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Источник материала
Поделиться сюжетом