В РФ труднощі з отриманням грошей за нафту від Китаю, Туреччини та ОАЕ – Reuters
В РФ труднощі з отриманням грошей за нафту від Китаю, Туреччини та ОАЕ – Reuters

В РФ труднощі з отриманням грошей за нафту від Китаю, Туреччини та ОАЕ – Reuters

Російські нафтові компанії зіткнулися з кількамісячними затримками оплати за сиру нафту та паливо, оскільки банки в Китаї, Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах стали більш обережними щодо вторинних санкцій США.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначено, що затримки платежів зменшують доходи Кремля та роблять їх нестабільними, дозволяючи Вашингтону досягати подвійних санкційних цілей – перешкоджати надходженню грошей до Кремля, щоб покарати його за війну проти Україні, і водночас не переривати глобальні енергетичні потоки.

Зараз дивляться

Як повідомили агентству вісім торгових та банківських джерел, кілька банків у Китаї, ОАЕ та Туреччині за останні тижні посилили свої вимоги щодо дотримання санкцій, що призвело до затримок або навіть відмови у грошових переказах до Москви.

– Банки, обережно ставлячись до вторинних санкцій США, почали вимагати від своїх клієнтів надати письмові гарантії того, що жодна фізична чи юридична особа зі списку SDN (Special Designated Nationals) США не бере участі в угоді або не є бенефіціаром платежу, – йдеться у повідомленні.

В ОАЕ банки First Abu Dhabi Bank (FAB) і Dubai Islamic Bank (DIB) призупинили кілька рахунків, пов’язаних з торгівлею російськими товарами, повідомили два джерела.

Окрім того, банк Mashreq в ОАЕ, турецькі Ziraat і Vakifbank і китайські банки ICBC і Bank of China все ще обробляють платежі, водночас на їх обробку потрібні тижні або місяці, повідомили чотири джерела.

Санкції проти Росії

12 березня Рада Європейського Союзу ще на шість місяцівпродовжила санкції проти осіб, відповідальних за підрив або загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Окрім того, депутати Європейського парламентусхвалили нові правила щодо порушників обходу санкцій, зокрема, запроваджених проти Росії.

Раніше президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкцій проти Росії напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну та після смерті політика Олексія Навального у російській колонії.

Теги по теме
Россия Китай санкции Турция нефть
Источник материала
Поделиться сюжетом