Цікава варіація пісних голубців
Голубці – одна з тих страв, які по праву вважаються українськими. Є чимало видів страви, велике різноманіття начинок та способів приготування. Приміром, ми розповідали, як приготуватиавтентичні голубці з млинцями, рецепт яких внесено до переліку нематеріальної культурної спадщини.
Оскільки зараз у вірян триває Великий піст, пропонуємо приготувати смачні пісні голубці з картоплею. Рецептом на своєму сайті поділився відомий український кулінар та ресторатор Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти (1-1,5 кг)
- ⅓ ч. л. солі
- 1 цибулина
- 2 ст. л. олії
- 1 морквина
- 800 г картоплі
- 1 цибулина
- ½ ст. л. солі
- 2 ст. л. томатної пасти
- 500 мл води
- 3 лаврових листи
Спосіб приготування:
- Зрізаємо ніжку з качана капусти. Викладаємо качан у каструлю.
- Заливаємо водою. Додаємо трохи солі. Варимо, періодично знімаючи листочки та викладаючи їх на тарілку.
- Нарізаємо цибулю кубиками. Обсмажуємо її на розігрітій пательні з 2 ст. л. олії. Натираємо на крупну тертку моркву.
- Додаємо моркву до цибулі, коли та набуде золотавого відтінку. Смажимо разом 4-5 хвилин. Натираємо на крупну тертку 1 цибулину, а потім, не миючи тертку, тремо 800 г картоплі.
- Змішуємо картоплю з цибулею. Перекладаємо начинку на сито. Проціджуємо від зайвої вологи.
- Додаємо в картоплю засмажку та ½ ч. л. солі. Змішуємо до однорідності.
- Викладаємо начинку в листя капусти. Загортаємо голубці. Перекладаємо готові голубці в каструлю або інший посуд, зручний для тушкування.
- Змішуємо 2 ст. л. томатної пасти з 500 мл води. Заливаємо голубці. Додаємо 3 лаврових листи. Тушкуємо голубці 1 годину на вогні трохи менше середнього.
При бажанні голубці можна поставити в духовку — так буде ще смачніше. Також перед тим, як тушкувати, їхможна додатково обсмажити — ми розповідали про такий лайфхак.