Таких голубців ви ще не куштували: без грама м’яса, а такі смачні, що з’їдаються першими на столі
Таких голубців ви ще не куштували: без грама м’яса, а такі смачні, що з’їдаються першими на столі

Таких голубців ви ще не куштували: без грама м’яса, а такі смачні, що з’їдаються першими на столі

Цікава варіація пісних голубців

Голубці – одна з тих страв, які по праву вважаються українськими. Є чимало видів страви, велике різноманіття начинок та способів приготування. Приміром, ми розповідали, як приготуватиавтентичні голубці з млинцями, рецепт яких внесено до переліку нематеріальної культурної спадщини.

Оскільки зараз у вірян триває Великий піст, пропонуємо приготувати смачні пісні голубці з картоплею. Рецептом на своєму сайті поділився відомий український кулінар та ресторатор Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти (1-1,5 кг)
  • ⅓ ч. л. солі
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. олії
  • 1 морквина
  • 800 г картоплі
  • 1 цибулина
  • ½ ст. л. солі
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 500 мл води
  • 3 лаврових листи

Спосіб приготування:

  1. Зрізаємо ніжку з качана капусти. Викладаємо качан у каструлю.
  2. Заливаємо водою. Додаємо трохи солі. Варимо, періодично знімаючи листочки та викладаючи їх на тарілку.
  3. Нарізаємо цибулю кубиками. Обсмажуємо її на розігрітій пательні з 2 ст. л. олії. Натираємо на крупну тертку моркву.
  4. Додаємо моркву до цибулі, коли та набуде золотавого відтінку. Смажимо разом 4-5 хвилин. Натираємо на крупну тертку 1 цибулину, а потім, не миючи тертку, тремо 800 г картоплі.
  5. Змішуємо картоплю з цибулею. Перекладаємо начинку на сито. Проціджуємо від зайвої вологи.
  6. Додаємо в картоплю засмажку та ½ ч. л. солі. Змішуємо до однорідності.
  7. Викладаємо начинку в листя капусти. Загортаємо голубці. Перекладаємо готові голубці в каструлю або інший посуд, зручний для тушкування.
  8. Змішуємо 2 ст. л. томатної пасти з 500 мл води. Заливаємо голубці. Додаємо 3 лаврових листи. Тушкуємо голубці 1 годину на вогні трохи менше середнього.

При бажанні голубці можна поставити в духовку — так буде ще смачніше. Також перед тим, як тушкувати, їхможна додатково обсмажити — ми розповідали про такий лайфхак.

Источник материала
Поделиться сюжетом