У Мінветеранів планують створити всеукраїнську мапу поховань загиблих героїв
У Мінветеранів планують створити всеукраїнську мапу поховань загиблих героїв

У Мінветеранів планують створити всеукраїнську мапу поховань загиблих героїв

Мапа відображатиметься на сайті Національного військового меморіального кладовища.

Виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун повідомив про розробку всеукраїнської онлайн-мапи поховань загиблих під час нинішньої війни героїв. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону 27 березня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні держустанова "Національне військове меморіальне кладовище" розробляє дуже потужний сайт, на якому буде карта поховань... У нас амбітні плани зробити цю карту поховань на всій території нашої держави», — розповів Олександр Порхун.

За його словами, на мапі щодо кожного похованого героя будуть представлені інформація про місце проходження служби, місце загибелі та стисла історія його життя.

  • Читайте також: Кабмін визначив розташування Національного військового меморіального кладовища в Гатному

Також Олександр Порхун розповів, що перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже наприкінці літа — на початку осені 2024 року.

«Ми розпочинаємо підготовчі роботи на першу чергу. Після підготовчих робіт розраховуємо вийти на 1 травня на безпосереднє будівництво першої черги», — сказав Порхун в ефірі національного телемарафону.

Порхун також повідомив, що повністю побудувати комплекс НВМК планується до 2027 року.

Нагадаємо, держпідприємство «Національне військове меморіальне кладовище» було створене за рішенням уряду в жовтні 2022 року.

У серпні 2023 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про плани уряду прискорити проєктування НВМК. Кабмін схвалив реалізацію до серпня 2025 року проєкту НВМК в Гатненській громаді поблизу Києва.

7 грудня 2023 року в Мінветеранів презентували громадськості ескізний проєкт НВМК і візуальні проєкти уніфікованих надгробних плит.

23 лютого 2024 року Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів на будівництво Національного військового меморіального кладовища, а 4 березня спростив процедуру видалення зелених насаджень для будівництва кладовища.

Фото ілюстративне: Личаківське військове кладовище у Львові / Юрій Дячишин, «Цензор.НЕТ»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом