Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить
Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить

Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить

Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст. Вона готується винятково без м'яса. Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи.

Інгредієнти

рис
1 скл.
вода
2 скл.
цибуля ріпчаста
1 шт.
морква
1 шт.
перець болгарський
1 шт.
помідори свіжі
2 шт.
часник
3 зубки
куркума
1 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
олія
  1. Очистьте цибулю та моркву. Видаліть насіння з перцю. Наріжте цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.
  2. Рис ретельно промийте великою кількістю води.
  3. В каструлі з товстим дном злегка обсмажте на олії моркву й цибулю. Викладіть перець і помідори. Посоліть, посипте перцем, куркумою. Перемішайте та обсмажте ще дві хвилини. Насипте рівним шаром рис на овочі. Встроміть часник і залийте акуратно по стінці каструлі гарячою водою.
  4. Тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню та залиште плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішайте.

Поради:

  • За бажанням додайте консервований зелений горошок або кукурудзу.
  • Для приготування плову можна використовувати сковороду з товстим дном.

  • Грибний суп з гречкою: смачний і пісний рецепт
  • Без м'яса та сметани: рецепт пісного борщу з квашеною капустою
  • Рецепт від Наталі Портман: як запекти цвітну капусту з золотистою скоринкою
Источник материала
Поделиться сюжетом