Зеленський замінив двох заступників Єрмака: що про них відомо
Зеленський замінив двох заступників Єрмака: що про них відомо

Зеленський замінив двох заступників Єрмака: що про них відомо

Президент Володимир Зеленський звільнив двох заступників керівника Офісу президента України Андрія Єрмака – Олексія Дніпрова та Андрія Смирнова.

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Замість Дніпрова та Смирнова були призначені Олена Ковальська та Ірина Мудра відповідно.

Зараз дивляться

Зазначимо, що Дніпров працював в ОПУ з лютого 2015 року, коли його призначили заступником глави Адміністрації президента Петра Порошенка. У квітні 2016 року він став керівником АПУ. Зі зміною президента України Дніпро посаду зберіг, і з червня 2019 президент Зеленський призначив його керівником Апарату своєї адміністрації, а згодом і заступником керівника Офісу президента.

Водночас Андрій Смирнов був призначений заступником керівника Офісу президента у вересні 2019 року.

Ірина Мудра нова заступниця керівника Офісу президента: що відомо

Ірина Мудра народилася 26 липня 1975 року в Меденичі Дрогобицього району Львівської області.

У 1998 році з відзнакою закінчила Дрогобицький педагогічний інститут імені Івана Франка на факультеті іноземних мов, а у період з 2002 по 2006 навчалася на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка.

У 2017 пройшла спеціальні курси для юристів з юридичної англійської мови в Кембриджському університеті, у 2018 закінчила курс МВА в Київській школі економіки.

У 2006—2008 працювала начальником відділу кредитно-інвестиційної діяльності юридичного департаменту Трансбанку, від 2008 до 2013 працювала в Swedbank. З 2013 по 2015 працювала начальником юридичного департаменту управління ризиками Правекс Банку, а з 2015 по 2022 — керівником юридичної групи Державного ощадного банку України (Ощадбанк).

Перед своїм безпосереднім призначенням на посаду заступника керівника ОПУ Ірина Мудра працювала заступником міністра юстиції Дениса Малюськи. Обіймала вона цю посаду з травня 2022 року.

Під час роботи у Мін’юсті Мудра відповідала за реалізацію державної політики у сфері стягнення в дохід держави активів осіб, щодо яких накладено санкцію у виді блокування активів, зокрема, займалась виявленням та розшуком активів фізичних та юридичних осіб, які зазначені у відповідних рішеннях Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

Також вона займалась міжнародно-правовим співробітництвом, забезпечувала дотримання і виконання зобов’язань, узятих за міжнародними договорами України з правових питань.

Крім того, колишня заступниця голови Мін’юсту захищала державні інтереси України у спорах і розглядах справ за участю іноземних суб’єктів та України, які проходили в закордонних юрисдикційних органах.

Олена Ковальська нова заступниця Єрмака: що про неї відомо

Олена Ковальська народилася 7 березня 1974 року.

У 1996 році здобула освіту у Київський державній академії будівництва та архітектури за спеціалізацією інженер-будівельник. Вже у 2009 році закінчила навчання в Chartered Institute of Marketing (CIM).

Протягом наступних років вона очолювала департаменти маркетингу у декількох великих компаніях та банках, зокрема в АТ Банк Ренесанс Кредит, ПУМБ та Ощадбанку.

З 2021 року розпочала роботу в Офісі президента України на посаді керівниці Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики.

Вже у 2022 році стала керівницею Кабінету керівника ОПУ Андрія Єрмака та членкинею робочої групи при президентові зі створення Трибуналу, що у майбутньому буде судити російську сторону злочин агресії проти України.

Теги по теме
Офис Президента Андрей Ермак
Источник материала
Поделиться сюжетом